Košarkaši Partizana od 18.30 igraju meč trećeg kola Evrolige protiv Barselone, prvi na domaćem parketu u novoj sezoni najjačeg evropskog klupskog takmičenja.

Poslije dva gostovanja, neuspješnog u Tel Avivu i zadivljujućeg u Vilerbanu, „crno-bijeli“ konačno igraju evroligaški meč pred svojim navijačima. Uželjeli su se „grobari“ evroligaških mečeva i košarkaši prepune „Štark arene“.

Zvanično, „Štark arena“ je rasprodata. Atmosfera će biti na vrhuncu i biće sigurno „viralnih“ momenata sa tribina za širenje po društvenim mrežama, kao što je bio slučaj sa Zvezdinim „delijama“, navijačima Žalgirisa i Panatinaikosa prethodnih kola. Partizan sa skorom 1-1 kreće sa duplim kolom i upravo prepune tribine će biti taj dodatni priliv energije, koja mora da i da se štedi u dugoj sezoni.

Barselona je doživjela velike promene tokom ljeta. Otišla je najveća zvezda Nikola Mirotić, nosilac Kori Higins, trener šarunas Јasikevičijus, sve zbog radikalnih rezova u budžetu. Razumije se, nisu za pojačanja dovedena imena van renomea Barselone, već povratnik iz NBA u evropsku košarku, španski reprezentativac Vili Ernangomez, kao i bivši drugi pik NBA drafta DŽabari Parker.Ne treba da se zaboravi ni faktor veterana Јana Veselog u redovima Barselone, Partizanovog „djeteta“ sa posebnom vezom sa „grobarima“. Domaći navijači će mu sigurno u nekom trenutku skandirati ime i prezime.

Dobar start Katalonaca, ubjedljiv trijumf kod kuće nad Anadolu Efesom 91:74 u prvom kolu, pa zatim slavlje u Pireju nad Olimpijakosom 77:68.

Partizanu je ovo prvi ozbiljniji test. Poraz od Makabija pripisuje se neuigranosti, pobjeda nad Asvelom slabijem kvalitetu rivala, sada dolazi protivnik po mjeri za fajnal-for domete. Ako žele da dođu dotle, moraju ekipe na nivou Barselone da pobjeđuju u Beogradu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: sportdesavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име