Pao veto Bošnjaka na Izborni zakon Republike Srpske

Datum:

Share post:

Vijeće naroda Republike Srpske nije prihvatilo mehanizam vitalnog nacionalnog interesa (veto) na Izborni zakon Republike Srpske, a koji je uložio Klub delegata bošnjačkog naroda, saznaju „Nezavisne novine“.

Za usvajanje veta, kako nam je potvrđeno, glasala su samo četiri delegata iz Kluba Bošnjaka, što nije bilo dovoljno da ovaj prijedlog prođe.

Treba reći da je ovo očekivan epilog, jer su odmah nakon najave da će veto biti pokrenut, stizale reakcije da neće dobiti podršku.

Nakon ove odluke, veto Bošnjaka ide na Zajedničku komisiju Narodne skupštine RS i Vijeća naroda RS, koji će odlučivati da li će biti prihvaćen ili ne.

I tamo je teško očekivati da će doći do dogovora, jer je dosadašnja praksa bila takva da na Komisiji nije usvajan nijedan veto.

Ako se pretpostavi da će mehanizam pasti i pred Komisijom, onda se seli pred Ustavni sud Republike Srpske. A ako i tamo ne bude prihvaćen, tekst Izbornog zakona Republike Srpske ide na potpis pred Milorada Dodika, predsjednika Republike Srpske, a nakon toga i zvanično stupa na snagu.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KMF “RADNIK MD SHOP“: Na finalnu utakmicu u subotu u Bijeljinu dolaze braćа iz Srbije (foto)

Saopštenje za javnost KMF Radnik MD Shop prenosimo u cjelosti: KMF "Radnik MD Shop" je domaćin u drugoj finalnoj...

SPC i njeni vjernici danas obilježavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu

Srpska pravoslavna crkva i njeni vernici danas obeležavaju dan posvećen Svetom apostolu Simonu Zilotu, jednom od 12 velikih...

UGLJEVIK: Danas obilježavanje 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS

U Ugljeviku se danas obilježava 32. godine od osnivanja Prve majevičke brigade VRS: Ugljevičani odaju počast poginulim borcima Ispred...

U podne zvone zvona na pravoslavnim crkvama za spasenje srpske države i naroda

Zvona na pravoslavnim hramovima u Srbiji zvoniće danas u podne, po blagoslovu patrijarha Srpske pravoslavne crkve Porfirija, na...