Aleksandra Pandurević, članica Predsjedništva SDS-a, je kazala da je Ustavni sud Republike Srpske oborio Vladinu uredbu o određivanju osnovice boračkog dodatka na osnovu raspoloživih sredstava i ostvarenih prava jer Vlada nije imala nadležnosti za donošenje takve odluke.

Pandurević navodi da je Ustavni sud time rekao da je Vlada uzurpirala nadležnosti Narodne skupštine i da je to suprotno Ustavu Republike Srpske, a da je Narodna skupština ta koja mora da odredi osnovicu za borački dodatak.

„Ja se nadam da je to pozitivna stvar za borce jer neće više Komitet SNSD-a reći evo borcima 4 KM, nego će se svi poslanici morati dići i usaglasiti se, nadam se, da ta osnovica bude daleko veća“, kazala je Pandurević.

Ona navodi da situaciju u kojoj je Ustavni sud oborio model naplate struje u Republici Srpskoj vlast pokušava iskoristiti kao alibi za poskupljenje struje svim potrošačima.

„Ustavni sud nigdje nije rekao da cijena svima mora jednako biti povećana. Mi u SDS insistiramo da cijena struje ostane na nivou iz decembra 2022. godine. Vidimo da se iz Elektroprivrede Republike Srpske hvale da su prošle godine imali istorijsku dobit pa onda ne vidimo u čemu je razlog da se stanovništvu podižu cijene električne energije“, poručila je Pandurević.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име