Članica Predsjedništva Srpske demokratske stranke Aleksandra Pandurević oštro je kritikovala Milorada Dodika zbog najava da se Dan Republike neće slaviti 9. januara. Ironično je primetila da smo „dobro prošli“ jer Dodik nije predložio svoj rođendan, 12. mart, za Dan Republike.

„Odustajanje od 9. januara predstavlja povlačenje pred strancima. Možda je to njegov znak zahvalnosti što su zajedno s njim udarili na Srpsku demokratsku stranku,“ izjavila je Pandurevićeva.

Ona smatra da „iza Milorada Dodika ništa neće ostati“ i optužuje ga za prekrajanje istorije kako bi izgledalo da Republika Srpska postoji tek od njegovog dolaska na vlast. Pandurevićeva navodi da su „ukinuti grb, zastava i himna Republike Srpske, a Dodik je to prihvatio i sproveo.“

„Kao što Bošnjaci mašu svojim zastavama sa ljiljanima, koje je Ustavni sud BiH osporio, ni nama niko nije mogao zabraniti da zadržimo dvoglavog orla na zidovima institucija i u kabinetima, i da intoniramo himnu ‘Bože pravde’, koja se danas čuje samo na skupovima Srpske demokratske stranke koju takođe pokušavaju zabraniti. Dodik je sve to prihvatio, a sada se odriče i 9. januara. Dan Republike nije pitanje volje i odluke jednog čovjeka, makar to bio i Dodik. Dan Republike je volja naroda, a ovo što on radi je izdaja,“ zaključila je Pandurevićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име