Pandurević o glasanju u Strazburu: Ovo je beskrajna sramota za koju odgovornost snosi i Željka Cvijanović

Datum:

Share post:

“Beskrajna je sramota da jedna Srpkinja iz Republike Srpske, kao predstavnik Misije BiH pri Savjetu Evrope, bila suzdržana po pitanju prijema tzv. Kosova. Argument da BiH nema stav po tom pitanju ne pije vodu jer BiH ima stav – nije priznala tzv. Kosovo i samim tim ono ne postoji za BiH i gospođa Tanja Milašinović Martinović je morala glasati protiv. Uostalom, kada su to stavove BiH uvažavali bošnjački ambasadori u Misiji pri UN i Briselu? “, izjavila je Aleksandra Pandurević, član GO SDS.

Još veću odgovornost, smatra ona, nosi srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović.

“Ne znam da li gospođa Cvijanović vidi šta joj rade kolege u Predsjedništvu i kako brifinguju svoje diplomate. Ona je morala zaštititi interese Republike Srpske i srpskog naroda i naložiti gospođi Milašinović da glasa protiv. Kako ćemo nakon ovog pogledati u oči našem narodu i našoj matici Srbiji? To je, podsjetiću ih, ista ona Srbija od koje stalno tražimo pomoć i zaštitu, a mi nismo u stanju jednim običnim glasom da zaštitimo našu kolijevku“, ističe Pandurevićeva.

Ona dodaje da odgovornost za ovu veleizdaju djele Željka Cvijanović, koja je svojim neradom nanijela nepopravljivu štetu Republici Srpskoj i udarila šamar Srbiji, i Tanja Milašinović zgazila sve stavove Narodne skupštine o nepriznavanju tzv. Kosova kao i činjenicu da BiH nije priznala samoproglašenu Kosovo.

“Ako su nam ovakvi Srbi, dobro prolazimo sa bošnjačkim kadrovima“, zaključila je ona. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

KARAN, MINISTAR MUP RS: Policijski službenici moći će da rade do 55. godine

Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske ubrzo će pokrenuti inicijativu za promjenu zakonskih odredbi koje propisuju uslove za penzionisanje...

Đurđevdanske svečanosti u Loparama

Povodom obilježavanja Dana opštine Lopare i krsne slave opštine - Đurđevdana i ove godine će u Loparama biti...

ŽELJKA CVIJANOVIĆ: BiH nije priznala samoproglašeno Kosovo, ne može podržati ni članstvo u Savjetu Evrope

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović istakla je na današnjoj vanrednoj sjednici, koja je sazvana na njen zahtjev,...

JANJIĆ: Podržimo fudbalere našeg Radnika sutra u borbi za titulu i povratak u Premijer ligu BiH

FK ’’Radnik’’ sutra igra protiv Omarske. -Podržimo naš Radnik sutra u borbi za titulu i povratak u Premijer ligu...