’’Umjesto što se hvalisa kako je njegov zamjenik iz reda bošnjačkog naroda odobrio poslednju tranšu CIK-u, trebao bi da podnese ostavku jer u tom slučaju nije u stanju zaštititi zakonitost u radu Ministarstva finansija“

“Služeći se Gebelsovom metodom da sto puta ponovljena laž postaje istina, ministar finansija Srđan Amidžić nastavlja tvrditi kako nije odobrio novac Centralnoj izbornoj komisiji po Zakonu o finansiranju institucija BiH koji je nametnuo Kristijan Šmit. Umjesto što se hvalisa kako je njegov zamjenik iz reda bošnjačkog naroda odobrio poslednju tranšu CIK-u, trebao bi da podnese ostavku jer u tom slučaju nije u stanju zaštititi zakonitost u radu Ministarstva finansija“, izjavila je Aleksandra Pandurević, član Predsjedništva SDS, komentarišući današnju Amidžićevu pres konferenciju i tvrdnje koje je iznio.

“Da – Srđan Amidžić je odobrio CIK-u 7,2 miliona KM za provođenje izbora i na toj instrukciji stoji njegov potpis. Postupio je po Šmitovom zakonu, iako se Šmita verbalno odriče. Odobrenje za dodatna sredstva u iznosu od četiri miliona KM potpisao je Amidžićev zamjenik Muhamed Hasanović. Zakon o Savjetu ministara BiH je jasan, zamjenik ministra tako nešto ne može uraditi bez saglasnosti ministra“, objašnjava Pandurevićeva.

Ona ističe da nakon ovog treba da odu ili Amidžić ili Hasanović.

“Hvala Bogu, ministar je živ, zdrav i nije spriječen da obavlja svoj posao. Ako je Hasanović postupio mimo zakona i bez njegove saglasnosti odobrio novac, prekršio je zakon i Amidžić mora zatražiti njegovu smjenu. Takođe, morao je stopirati izvršenje Hasanovićeve odluke. Kako to nije uradio, treba i on da ode jer očito nije u stanju valjano i savjesno da radi svoj posao“, kaže Pandurevićeva.

Ona dodaje da je čvrsto uvjerena da Amidžić obmanjuje javnost i da je pribjegao onoj narodnoj ‘da se Vlasi ne dosjete’ i dao saglasnost svom zamjeniku da CIK-u odobri dodatna sredstva.

“Ako to nije uradio, onda vjerujem da će još ujutro stopirati Hasanovićevu odluku i zatražiti njegovu odgovornost. No, znamo da on to neće uraditi jer on lično stoji iza odluke. To što vrijeđa opoziciju ne mijenja činjenicu da govori neistine i da postupa po Šmitovim zakonima. Možda je previše očekivati da hrabro stane iza svojih odluka i kaže: `Da, priznao sam Šmita ne bi li ga odobrovoljio da zažmuri na kupovinu Radišićeve zgrade. Da, dao sam novac CIK-u jer sam za provođenje izbora i od Izbornog zakona Republike Srpske nema ništa“, zaključila je Pandurevićeva. 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име