Pacijenti iz Srpske od danas lakše do medicinske pomoći u inostranstvu

Datum:

Share post:

Za liječenje osiguranih lica van Republike Srpske od danas nije potrebna uputnica porodičnog ljekara, već samo rješenje Fonda zdravstvenog osiguranja Srpske.

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske saopštio je da je počela primjena novog pravilnika koji donosi nekoliko novina s ciljem pojednostavljenja i preciznijeg definisanja postupaka ostvarivanja ovog prava iz obaveznog zdravstvenog osiguranja.

Pojednostavljene su i procedure kada osiguranik kome je odobreno ne započne liječenje u roku od predviđenih šest mjeseci od dana izdavanja rješenja, te novi zahtjev za ponovno odlučivanje može podnijeti stručnoj komisiji Fonda u roku od 30 dana od isteka prethodnog rješenja i tada nije potrebno da se ponovo obraća konzilijumu zdravstvene ustanove tercijarnog nivoa.

Ukoliko prođe i ovaj rok od 30 dana potrebno je ponovo se obratiti konzilijumu zdravstvene ustanove tercijarnog nivoa u Srpskoj.

Fond podsjeća da je osnovni uslov za upućivanje na liječenje u inostranstvu i dalje to da su iscrpljene sve mogućnosti u zdravstvenom sistemu Srpske.

Kao i do sada, prioritet kod upućivanja na liječenje ili dijagnostički postupak van Republike Srpske imaju zdravstvene ustanove Srbije sa kojima Fond ima zaključen ugovor.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Danas je Svjetski dan uha i sluha

Svake godine, 3. marta obilježava se Svjetski dan uha i sluha, s ciljem podizanja svijesti i promovisanja aktivnosti...

ELEKTRO BIJELJINA: Sutra bez električne energije korisnici jednog dijela opštine Lopare

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "Zbog radova na rasjeci rastinja na trasi dalekovoda 35 kV „Ugljevik-Priboj“, u ponedeljak...

U Bijeljini rođene DVIJE BEBE

 U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 15 beba i to šest djevojčica i devet dječaka. Devet...

VRIJEME DANAS toplo i sunčano uz umjerenu oblačnost

Ujutro umereno oblačno, u Hercegovini oblačnije uz povremenu slabu kišu lokalno. Oko reka i po kotlinama moguća je...