Postoji veza i između seksa i inteligencije, tako kažu stručnjaci, i to kada je reč o posebnoj vrsti seksualne aktivnosti.

Tragajući za odgovorom koji tip seksa može da muškarcima pomogne kod problema erektilne disfunkcije, stručnjaci su došli do odgovora da je to jutarnji seks. Razlog? Nivo testosterona je u jutarnjim satima najveći.

A istraživanje sprovedeno ove godine u Velikoj Britaniji pokazalo je da nas seks na početku dana čini produktivnijim, prenosi „Dejli star“.

Rezultate je podržalo i istraživanje kompanije „Mattress Advisor“ u kojem je čak 53 muškaraca reklo da su nakon jutarnjeg seksa aktivniji, srećniji i zadovoljniji.

Dokazano je (i u vezi je sa prethodnim zaključcima) da seks tokom jutra smanjuje negativan uticaj stresa. Pokazalo se i da je među ljudima koji preferiraju ovu vrstu aktivnosti, dosta onih sa visokim koeficijentom inteligencije.

Naučnici sa Oksforda i Koventri univerziteta su istakli da pored toga, jutarnja „akcija“ poboljšava pamćenje, komunikativne sposobnosti i orijentaciju.

Nije zanemarljivo ni to što se nakon razmenjivanja nežnosti sa prvim zracima Sunca osećamo seksepilno i opušteno tokom celog dana.

Koje doba dana je vama omiljeno za seks?

J.M.

Izvor: zena.blic.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име