Otvorena zimska sezona na Jahorini: Zagarantovano 120 dana skijanja

Datum:

Share post:

Sistem za vještačko osnježavanje je sigurnost da se više nikada neće postaviti pitanje da li ima snijega na Jahorini. Sa osnježavanjem, 120 dana skijanja je zagarantovano i dolazak turista na olimpijsku ljepoticu više neće zavisiti od vremenskih uslova.
 
"Mi smo večeras prisutni na Jahorini da imamo garanciju za ono što smo obećavali turistima koji trebaju da dođu na ovu našu olimpijsku ljepoticu, veliki uspjeh od predsjednika Republike, a sada srpskog člana predsjedništva do svih ovdje, ali najveći teret su podnijeli ovdje zaposleni radnici", rekao je Predrag Gluhaković, ministar trgovine i turizma RS.

Oni koji su se posebno obradovali snijegu i novim stazama su ski škole. Profesionalci kažu da su uređene po najvišim FIS standardima koji su uslov za velika takmičenja, pa i EJOF-u koji će se održati u februaru na Jahorini. 

"Zahvaljujemo se svim u OC, u ime nas takmičara SK “Jahorina “ na poboljšanim uslovima za trening na našoj planini, što možemo ovdje imati kvalitetnije treninge, kvalitetnije pripreme", kaže Maja Tadić, SK “Jahorina“.
Jahorina je i na listi deset najboljih svjetskih skijališta. I u okolnim opštinama očekuju brojne turiste. 

"Moram reći da je ovo veliki dan za Jahorinu, Pale, RS. Ovo je nešto što svi turistički radnici i cijela RS čeka godinama", rekao je Nenad Vuković, gradonačelnik Istočnog Sarajeva.
"Veliki broj skijaških dana je ono što zanima naše turiste i ovaj sistem za osnježavanje će dati dodatni značaj Gradu Istočno Sarajevo, što smatramo da će povećati posjećenost kako Jahorine, tako i grada", ističe Igor Tošić, direktor TO Grada Istočnog Sarajeva.

TESTNA REKLAMA

Na stazama je već dovoljno snijega. Da su odlično pripemljene već su se uvjerili brojni skijaši.

Izvor: www.atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Agrarni budžet u Srpskoj veći za 105 miliona KM, ratari zadovoljni podjelom sredstava

Prvi krug sastanaka poljoprivrednika i resornog ministarstva dao je poljoprivrednim proizvođačima razlog za zadovoljstvo. Naime, agrarni budžet za ovu...

Planinari PD ’’Povlen’’ iz Valjeva u posjeti PED ’’Majevica’’ (foto)

U subotu i nedjelju (28 i 29 januara 2023.) članovi pobratimskog Planinarskog društva ’’Povlen’’ iz Valjeva bili su...

DODIK: Dosadašnji Gradonačelnik, osim svojih ličnih hirova, ništa drugo nije ni pokazao u Bijeljini (video)

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik boraveći danas u Bijeljini na sastanku sa semberskim poljoprivrednicima govorio je i o...

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad (foto)

RSS sve jača – formiran Mjesni odbor Stari grad - Osnivač Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić imao je izuzetnu...