Otvoren 12. Međunarodni naučni-skup „Nauka i nastava danas“ na bijeljinskom Pedagoškom fakultetu (foto)

Datum:

Share post:

Danas je na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini otvoren 12. po redu Naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem „Nauka i nastava danas“.

„Ovo je tema koja sa sobom uvijek nosi određene izazove, a mi se trudimo da damo bar dio odgovora koji su vezani za tu problematiku. Danas imamo 63 prijavljena rada, 107 učesnika iz osam zemalja. Naučni odbor čine eminentni stručnjaci i naučnici iz deset zemalja, tako da ovaj Naučni skup već odavno ima međunarodni karakter. Ponosni smo na to i trudićemo se da podižemo ljestvicu na više i da učestvuje što više naših kolega iz susjednih zemalja“, rekao je dekan Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević.

Prorektor za ljudske i materijalne resurse Univerziteta u Istočnom Sarajevu, prof. dr Srđan Lalić istakao je zadovoljstvo što na 30-godišnji jubilej Univerziteta u Istočnom Sarajevu mogu da ugoste profesore iz drugih univerziteta iz regiona, ali i razvijenih zemalja Evropske Unije.

„Posebno nam je drago što je tema Naučnog skupa Pedagoškog fakulteta, upravo ova, a sigurno je da će i zaključci koji budu izvedeni biti izuzetno značajni. Mi u današnjem vremenu pričamo o svjetskoj ekonomskoj krizi, o krizi zdravstvenog sistema, ali ono što je najosjetljivije, bojim se da dolazi na red, a to je vaspitanje i razvoj budućih pokoljenja, odnosno omladinaca koji su suočeni sa najvećim izazovima – između ostalih i vršnjačko nasilje. Po naslovima radova, primijetio sam da će na ovom Skupu biti dosta radova koji će pokušati da daju odgovore kako da dođemo do rješenja i da rizik minimiziramo da bismo unaprijedili kvalitet života naših omladinaca i usmjerili ih na pravi put“, riječi su prof. dr Lalića.

Rektor Valahia Univerziteta iz Targovišta iz Rumunije su gosti/organizatori ovog bijeljinskog Naučnog-skupa i sa Pedagoškim fakultetom imaju potpisanu saradnju. 

„U današnja turbulentna vremena postalo je neophodno da imamo što bolje istraživače, što više unapređen nastavni proces kako bi savladali probleme koji nam se u današnje vrijeme i u današnjem svijetu nameću“, rekala je prof. dr Laura Monica.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...