Otvaranje izložbe “Koncertne fotografije“, autora Željka Savić u Bijeljini

Datum:

Share post:

Muzej Semberije vas poziva na otvaranje izložbe “Koncertne fotografije“, autora Željka Savića u srijedu 15. marta u 19.00.

Koncertna fotografija je žanr koji podrazumijeva fotografisanje koncerata ili drugih vidova performansa. Kod ove vrste fotografije najveći izazov je upravo bilježenje dobrog snimka u stalno promjenjivim uslovima. Svjetlo se mijenja nepredvidivo, izvođači se kreću; zapravo, nema ni jedne konstante koja će fotografu olakšati posao. Uz sve ovo, važna napomena je da se koncertne fotografije obično snimaju bez blica, kako bi se sačuvala autentična atmosfera i izraz izvođača. Svjetlo na koncertima je izuzetno slabo, te je ovo još jedna otežavajuća okolnost za fotografa.

Željko Savić je predavač fotografije od 2012. godine u Školi fotografije Ars akademije u Muzeju Vojvodine u Novom Sadu. Radio je kao predavač fotografije i multimedije na Visokoj tehničkoj školi strukovnih studija u Novom Sadu, trenutno je zaposlen kao predavač fotografije u Logos centru u Mostaru. Završio je paralelno strukovna i akademska obrazovanja i stekao zvanja: Master kulturolog – Fakultet za kulturu i medije, Beograd; Strukovni inženjer grafičkog inženjerstva i dizajna (specijalista fotografije) – Visoka tehnička škola strukovnih studija, Novi Sad.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

MARKOVIĆ, PDP: Plaćanjem doprinosa sankcionisanim licima doći će u problem i fondovi u Republici Srpskoj (video)

Slaviša Marković, poslanik PDP iz Bijeljine u NS RS uzeo je aktivno učešće na Trinaestoj posebnoj sjednici NS...

Razvojna agencija Bijeljina organizovala prvu konferenciju omladinskog preduzetništva „Preduzetni-ka razvoju Grada“ (foto, video)

Razvojna agencija Bijeljina organizovala je danas prvu konferenciju omladinskog preduzetništva "Preduzetni-ka razvoju Grada" "Da Razvojna agencija Grada daje na...

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS U NEDJELJU U BIJELJINI (foto)

SAJAM KOZMETIKE & MASTER CLASS BY BEAUTY BAR & HEDONIZAM  Za Vas smo spremili jednu divnu manifestaciju koju održavamo u...

Podržimo odbojkaše Radnika u borbi za titulu u Premijer ligi BiH (foto)

U petak od 19.00 časova u dvorani Gimnazije Filip Višnjić u Bijeljini na programu je drugi meč finala...