„Otadžbina zove“, borci ćute: BORS bez stava o političkoj krizi u Srpskoj

Datum:

Share post:

Boračka organizacija Republike Srpske (BORS), koja okuplja više od 100.000 članova i predstavlja najveću i najmasovniju nevladinu organizaciju u Srpskoj, nije zauzela bilo kakav stav niti se oglašava o napetoj političkoj situaciji i aktuelnim protestima vlasti i opozicije.

"Otadžbina zove", borci ćute: BORS bez stava o političkoj krizi u Srpskoj
FOTO: MIOMIR JAKOVLJEVIĆ/RINGIER

Za razliku od BORS, koji je puno pozvaniji da se oglasi o trenutnom političkom stanju u Srpskoj, neke druge organizacije, koje okupljaju bivše pripadnike Vojske RS i ratne veterane, jasno su zauzele stav oko predstojećeg protesta pristalica vlasti, kao i ranijih okupljanja pristalica opozicije.

Tako su, na primjer, svoju jasnu podršku aktuelnim vlastima u Srpskoj još ranije dali Veterani Republike Srpske kao i Udruženje veterana garda “Panteri”, čiji će članovi večeras da prisustvuju mitingu pristalica vlasti u Banjaluci pod nazivom “Otadžbina zove”.

Za razliku od njih, pripadnici Udruženja “Veterani odbrambeno-otadžbinskog rata RS”, juče su u javnost pustili saopštenje kojim se jasno svrstavaju na stranu opozicije, a organizatore današnjeg skupa nazivaju “dezerterima i ratnim profiterima”.

Predsjednik Boračke organizacije Gradiška, Milovan Gagić, za Srpskainfo potvrđuje da zvanični organi BORS nisu zauzeli bilo kakav stav povodom večerašnjeg protesta pristalica vlasti u Banjaluci, kao ni ranijih okupljanja pristalica opozicije.

– Organi BORS o tome nisu raspravljali, niti su zauzeli zvaničan stav. Što se mene lično tiče, krajnje je neprihvatljivo i ponižavajuće da bilo ko naziva izdajnicima one koji su stvarali Republiku Srpsku, a koji se ne slažu sa stavovima aktuelne vlasti – kaže Gagić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

DODIK – POTPISAĆU: Nova sjednica Kolegijuma NS RS, na dnevnom redu Izborni zakon RS

U ovim trenucima u NS RS počela je sjednica Kolegijuma, a kako saznajemo, tema je Izborni zakon Republike...

MILIČEVIĆ: SDS žrtvovao sebe za Srpsku, a vi niste spremni na to!

"Srpska demokratska stranka 2006. godine, a počev od 2004. godine bila je u veoma teškoj situaciji suočena sa...

Janjić uručio dres ’’ŽIĆI’’ Miražiću, LEGENDI FK ’’Radnik” Bijeljina

Danas je prostorije FK Radnik posjetio Živorad Žića Miražić, i tom prilikom mu je personalizovani dres uručio direktor...

Radislav Jovičić na IV Međunarodnom naučnom skupu “Savremeni izazovi i prijetnje bezbjednosti” (foto)

-Velika mi je čast biti učesnik današnje konferencije na ovom našem, prestižnom Fakultetu bezbjednosnih nauka u Banjaluci, na...