OSTOJIĆ: Oni koji su počinili genocid nad Srbima pokušavaju da etiketiraju srpski narod kao genocidan

Datum:

Share post:

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić izjavio je danas da je apsurd da srpski narod, koji je doživio genocid u dva svjetska rata, sada pokušavaju da etiketiraju kao genocidan isti oni koji su počinili genocid nad Srbima.

„Ako je Bog s vama, čega se bojite, a ako nije, čemu se nadate“, citirao je Ostojić blaženopočivšeg patrajarha srpskog Pavla i najavio nastavak borbe za istinu i pravdu za srpske žrtve u proteklom ratu u BiH.

Ostojić je pozvao na zaštitu Republike Srpske kao uslova i garanta opstanka srpskog naroda.

„Da bi Bog bio s nama moramo i mi da podignemo prag tolerancije na viši nivo i počnemo međusobno da se poštujemo i uvažavamo, te gradimo slogu i jedinstvo, jer je to preduslov da sačuvamo Republiku Srpsku“, ocijenio je Ostojić.

On je rekao da je Republika Srpska najveći istrorijski uspjeh srpskog naroda sa lijeve obale rijeke Drine.

„Zaštita Republike Srpske je naša obaveza prema hrabroj, poginuloj braći, prema generacijama koje su učestvovale u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i prema budućim generacijama koje imaju pravo da žive u miru i u slobodnoj Srpskoj“, poručio je Ostojić.

Predsjednik BORS-a obratio se ispred spomen-kosturnice na groblju Pučile kod Bijeljine podignute srpskim žrtvama zločina u Tuzli koji su 15. maja 1992. godine počinile muslimanske formacije.

U Bijeljini i Tuzli danas su obilježene 32 godine od napada muslimanskih snaga na kolonu JNA u Tuzli kada su ubijena 54 vojnika, 78 ranjeno, a 44 su zarobljena.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VUČIĆ: Usvajanje rezolucije o Srebrenici dovelo bi do novih tenzija i dubokih podjela

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Njujorku sa stalnim predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata pri UN Muhamedom Abušahabom...

Gradaščević izrazio saučešće ambasadoru Irana i upisao se u knjigu žalosti (foto)

Mustafa Gradaščević, potpredsjednik Skupštine grada Bijeljina boravio je u Sarajevu i tom prilikom izrazio saučešće ambasadoru Irana te...

BORENOVIĆ: Dodik i SNSD su po ko zna koji put sve slagali

Pokušava se izvlačiti na opoziciju, što je krajnje apsurdno, ali ostaje činjenica: Dodik i SNSD su po ko...

„Poziv institucijama i građanima da 23. maja istaknu zastave Republike Srpske“

Vlada Republike Srpske poziva institucije i građane da u četvrtak, 23. maja 2024. godine, povodom glasanja u Generalnoj...