OSTOJIĆ: Lagumdžiju treba pozvati na odgovornost

Datum:

Share post:

Predsjednik Boračke organizacije /BORS/ Republike Srpske Radan Ostojić pozvao je institucije Republike Srpske da preko zajedničkih organa na nivou BiH pozovu na odgovornost ambasadora BiH pri UN Zlatka Lagumdžiju, koji je samovoljno inicirao donošenje rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, čiji je cilj pokušaj razgradnje Dejtonskog sporazuma i ukidanje Srpske.

„Institucije Srpske u saradnji sa Srbijom i drugim zemljama koje su prijatelji Republike Srpske treba da utiču na Generalnu skupštinu UN da se ova rezolucija ne usvoji i da se pred UN iznese kompletna istina o ratu i stradanju tokom tragičnog sukoba u BiH“, rekao je Ostojić Srni.

On je podsjetio da je Međunarodna komisija koju je formirala Vlada Republike Srpske utvrdila da u Srebrenici nije bilo genocida, da je u ratnim dešavanjima stradao veliki broj Srba i da sva dešavanja u Srebrenici i oko nje treba sagledavati realno i u cijelosti.

„Samo takvo gledanje na stvari može donijeti pomirenje i sigurnu budućnost narodima koji žive na ovom prostoru, a svi pokušaji rušenja Republike Srpske, kao što je ovaj posljednji Zlatka Lagumdžije, vode urušavanju BiH“, istakao je Ostojić.

On je rekao da ovu aktivnost pojedini bošnjački politički krugovi pokušavaju realizovati još od kraja proteklog rata u BiH i time Vojsku Republike Srpske i Srpsku pokušavaju prikazati kao zločinačke tvorevine.

„Ovakve aktivnosti sigurno neće doprinijeti pomirenju i napretku u BiH, a tome posebno ne doprinosi činjenica da je riječ o samovolji jednog naroda, jer je usvajanje rezolucije u UN samovoljno pokrenuo bošnjački dio misije BiH pri UN koju predvodi Lagumdžija“, ukazuje Ostojić.

On je ukazao da Lagumdžija i njegovi saradnici svjesno zanemaruju činjenicu da su se borbe oko Srebrenice vodile od 1992. godine, a ne samo 1995. i da je tokom rata u Podrinju stradalo više hiljada Srba, među kojima je bio veliki broj zvjerski ubijenih civila.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srna.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

AGRO SAVJET: Savjeti za njegu spatifiluma

Sobne biljke dodaju živost i prirodnost svakom prostoru, a među omiljenima je spatifilum, poznat i kao “ženska sreća”....

ELEKTRO BIJELJINA: Sutra radovi u Podrinju

Saopštenje Elektro Bijeljine prenosimo u cjelosti: "Radnici „Elektro-Bijeljine“ će u utorak 16. aprila 2024. godine, izvoditi radove u TS...

Današnje CIJENE voća, povrća i cvijeća na ZELENOJ PIJACI u Bijeljini

Cijene voća i povrća na Zelenoj pijaci u Bijeljini NAZIV PROIZVODA J.mjere CIJENA KROMPIR kg 2,50 KM CRNI LUK kg 2,50 KM BIJELI LUK kg 8,00 KM PASULJ kg 6,00 KM PAPRIKA CRVENA kg 5,00 KM PAPRIKA...

U Bijeljini rođena JEDNA BEBA

U porodilištu bolnice „Sveti Vračevi“ u Bijeljini u protekla 24 časa rođena je jedna djevojčica. Broj rođenih i upisanih...