Osnovna škola „Vuk Karadžić“ iz Zabrđa kod Ugljevika danas je svečanim programom obilježila „Dan učeničkih postignuća“.

Na svečanosti u ugljevičkom Centru za kulturu  nagrađeni su najbolji učenici i nastavnici koji su postigli zapažene rezultate na opštinskim, regionalnim i republičkim takmičenjima u ovoj školskoj godini.

Đakom generacije proglašena je Milica Nešković koja je poručila školarcima da je važno učiti svakodnevno te da dobri rezultati neće izostati.

-Školovanje ću nastaviti u Elektotehničkoj školi smjer računari i programiranje jer u budućnosti želim da budem programer-rekla je Neškovićeva.

Najboljim đacima ugljevički načelnik Vasilije Perić uručio je novčane nagrade i čestitao uspješan završetak školske godine uz napomenu da od obrazovanja i vaspitanja mladih pokoljenja zavisi budućnost našeg društva.

Perić je istakao da je za nagrade najboljim učenicima i onima koji su ostvarili najbolje rezultate iz oblasti obrazovanja i sporta i njihovim nastavnicima iz lokalnog budžeta ove godine izdvojeno 12.000 KM.

-Opština Ugljevik konstantno ulaže u obrazovanje kako bi se svim đacima omogućili što bolji uslovi za odvijanje nastave. Nagrađujemo najbolje, one koji su bili marljivi i koji su na znanjem, umijećem i sportskim rezultatima na najbolji mogući način promovisali našu opštinu-rekao je Perić i najavio dalju podršku svim školama i učenicima na području ove podmajevičke opštine.

Direktorica škole Nada Naćić čestitala je svim maturantima uspješan završetak osnovnog obrazovanja i istakla da škola iz godine u godinu postiže zapažene rezultate.

Naćićeva je rekla da ove školske godine ispraćaju 17 maturanata a da je u prvi razred sljedeće školske godine  upisano 16 prvačića.

-Ove godinu školu je pohađalo 165 učenika. Mi smo mala škola ali ostvarujemo zapažene rezultate na svim takmičenjima od opštinskih, regionalnih i republičkih-rekla je Naćićeva.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име