Osmomartovski dar za heorine: Majke nad majkama

Datum:

Share post:

U opština Ugljevik povodom Međunarodnog dana žena 8. marta danas je upriličen prijem za majke poginulih boraca Vojske Republike Srpske (VRS) iz ove podmajevičke opštine.

Predsjednik lokalne Boračke organizacije Jovan Marinković i načelnik Ugljevika Vasilije Perić darovali su 47 majki poginulih boraca sa po 100 KM iz budžeta Boračke organizacije koji se finansira iz lokalnog budžeta.

Na tradicionalnom osmomartovskom prijemu bile su prisutne Nada Janković, majka dva poginula borca odbrambeno-otadžbinskog rata, Ljubica Bojić i Božidarka Đokić.

Janovićeva je zahvalila za pažnju koju majke poginulih boraca u opštini Ugljevik dobijaju svih proteklih godina.

Predsjednik Boračke organizacije Ugljevika Jovan Marinković podsjetio je da se svake godine povodom Međunarodnog dana žena dodijeljuje novčani poklon za majke poginulih boraca.

-Ovo je mali znak pažnje, a posebno da im pokažemo da mislimo na njih i dok postojimo borićemo se za njihova prava jer su oni dali najviše za Republiku Srpsku-rekao je Marinković.

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić je nakon prijema istakao da je važno iskazati poštovanje prema svim ženama, a posebno prema majkama koje su pretrpjele najveći gubitak za stvaranje Republike Srpske.

-Majke poginulih boraca zaslužuju naše poštovanje i to je dužnost i obaveza svih nas. U Ugljeviku pokazujemo na djelu da su dame ravnopravne sa muškarcima, a one su itekako uvažavane i poštovane-rekao je Perić.

Perić je napomenuo da će u toku dana svim majkama poginulih boraca koje nisu bile na prijemu novčani poklon biti dostavljen na kućnu adresu.

Prijemu su prisustvovali predsjednik predsjedništva Boračke organizacije Ugljevik Aleksandar Obradović, predsjednik odbora porodica poginulih boraca Savo Milošević, zamjenik načelnika Vanja Zekić, predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić i potpredsjednik Skupštine opštine Ugljevik Nedeljko Marković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RISTO VOJVODIĆ IZ MILIĆA – glavna spona u prijateljstvu dvorovljanskog Proletera i FK “Milići“ (foto)

Risto Vojvodić je kao učenik došao u Bijeljinu 1968. godine s namjerom da završi tehničku školu koja tada...

Šta kažu u PDP i SDS o stranci Jelene Trivić?

Jelena Trivić okuplja članove Narodnog fronta. Saznajemo da će joj se pridružiti veliki broj onih sa članskim kartama...

Sto dana Vlade Srpske: Nikad brže ostavke i nikad duže prazne ministarske fotelje

Nikad brže ostavke ministara i nikad duže prazne ministarske fotelje, glavno je oblježje Vlade Republike Srpske za prvih...

AUTOPUTEVI SRPSKE: Ćorić sa predstavnicima “Kineske korporacije za puteve i mostove“ CRBC

Nedeljko Ćorić, vd direktor Autoputeva Republike Srpske sastao se danas sa predstavnicima ''Kineske korporacije za puteve i mostove“...