Oskrnavljeno pravoslavno groblje kod Kosovske Mitrovice

Datum:

Share post:

Kancelarija za Kosovo i Metohiju najoštrije osuđuje skrnavljenje pravoslavnog groblja u selu Svinjare kod Kosovske Mitrovice i skreće pažnju da je rušenje spomenika srpskih porodica na Kosovu i Metohiji, postala učestala pojava, bez presedana u civilizovanom svijetu.

 
 
 
 
"Ovo je danas, na Zadušnice, kada se srpski narod moli i seća svojih mrtvih, jasna poruka da ekstremisti čak ni mrtvim Srbima ne daju mira", naglasili su iz Kancelarija za Kosovo i Metohiju.
 

Od privremenih institucija samouprave u Prištini i predstavnika međunarodne zajednice, Kancelarija zahtijeva da ulože ozbiljan i iskren napor da bi počinioci ovog, ali i svih drugih zlodjela nad Srbima, njihovim grobovima, svetinjama i imovinom, bili identifikovani i kažnjeni.

Kancelarija podsjeća da spaljene crkve i manastiri, razrušeni spomenici i prekopani grobovi, uzurpirana imanja, predstavljaju pravu sliku današnjeg samoproglašenog Kosova.

"Pokazuju da smo, u trenutku kada se vodi dijalog Beograda i Prištine, nažalost još daleko od bilo kakve normalizacije odnosa", naglasili su iz Kancelarije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: nezavisne.com
 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vuk Lukić iz Bijeljine pješke stigao do Ostroga (video)

Na hodočašće, put Ostroga 13. aprila krenuo je Bijeljinac Vuk Lukić, jer je želio da se pokloni moštima...

Kadeti OK ’’Radnik’’ Bijeljina na Majskom turniru u Beogradu (foto)

Kadeti OK ’’Radnik’’ iz Bijeljine su učestvovali po prvi put na tradicionalnom Majskom turniru u Beogradu. -Rezultatski, što je...

APEL SVIM DOBRIM LJUDIMA: Pomozimo Sanelu iz MZ Janja da obnovi kuću nakon požara (foto,video)

Sanelu Đeziću iz Janje kod Bijeljine je potrebna materijalna i svaka druga pomoć kako bi što prije sanirao...

KOŠARAC: Cvijanovićeva pred SB UN jasno iznijela stavove politike Srpske i predsjednika Dodika

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović sinoć je pred SB UN jasno i argumentovano, bez suvišnih riječi, iznijela...