Povodom početka školske godine u Šamcu je održana sjednica Savjeta za bezbijednost saobraćaja opštine Šamac na kojoj su pored članova Savjeta za bezbijednost iz opštine Šamac prisustvovali i predstavnici JP „Putevi Srpske“, „Željeznica RS“ i Agencije za bezbijednost saobraćaja RS.

Predsjednik Saveta za bezbijednost saobraćaja Simo Varadinović je nakon sastanka rekao da je komandir Policijske stanice Šamac podnio izveštaj o preduzetim aktivnostima na povećanju bezbjednosti učenika koji su učesnici u saobraćaju, te naveo preventine aktivnosti koje provode i koje će provoditi.

„Najbitnije je naglasiti da smo informisani od strane komandira Policijske stanice Šamac da će biti povećano prisustvo policijskih patrola na ulazu u školska dvorišta, posebno vezano za osnovne škole koje se nalaze uz magistralni put“, kaže Varadinović.

On je dodao da je Savjet za bezbijednost saobraćaja donio zaključak da se svim relevantnim institucijama kao što su Ministarstvo saobraćaja i veza RS, JP „Putevi RS“ kao i „Željeznice RS“ uputi dopis za hitno rješavanje pružnog prelaza u Šamcu, jer se on već godinama nalazi u izuzetno lošem stanju i predstavlja ogroman problem za sve učesnike u saobraćaju, i predstavlja opasnost za bezbijednost saobraćaja.

„Ovaj zaključak će se odnositi u tom pravcu da se sanira i podloga na tom pružnom prelazu, a takođe i da se pojača stepen sigurnosti tog pružnog prelaza sa svjetlosnom signalizacijom“, kaže Varadinović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име