ŠAMAC: Održana sjednica Savjeta za bezbjednost saobraćaja

Datum:

Share post:

Povodom početka školske godine u Šamcu je održana sjednica Savjeta za bezbijednost saobraćaja opštine Šamac na kojoj su pored članova Savjeta za bezbijednost iz opštine Šamac prisustvovali i predstavnici JP „Putevi Srpske“, „Željeznica RS“ i Agencije za bezbijednost saobraćaja RS.

Predsjednik Saveta za bezbijednost saobraćaja Simo Varadinović je nakon sastanka rekao da je komandir Policijske stanice Šamac podnio izveštaj o preduzetim aktivnostima na povećanju bezbjednosti učenika koji su učesnici u saobraćaju, te naveo preventine aktivnosti koje provode i koje će provoditi.

„Najbitnije je naglasiti da smo informisani od strane komandira Policijske stanice Šamac da će biti povećano prisustvo policijskih patrola na ulazu u školska dvorišta, posebno vezano za osnovne škole koje se nalaze uz magistralni put“, kaže Varadinović.

On je dodao da je Savjet za bezbijednost saobraćaja donio zaključak da se svim relevantnim institucijama kao što su Ministarstvo saobraćaja i veza RS, JP „Putevi RS“ kao i „Željeznice RS“ uputi dopis za hitno rješavanje pružnog prelaza u Šamcu, jer se on već godinama nalazi u izuzetno lošem stanju i predstavlja ogroman problem za sve učesnike u saobraćaju, i predstavlja opasnost za bezbijednost saobraćaja.

„Ovaj zaključak će se odnositi u tom pravcu da se sanira i podloga na tom pružnom prelazu, a takođe i da se pojača stepen sigurnosti tog pružnog prelaza sa svjetlosnom signalizacijom“, kaže Varadinović.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Mali veliki fudbaleri iz Velike Obarske – braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković (foto)

Braća blizanci Andrej i Aleksa Novaković iz Velike Obarske od svoje 6. godine igraju fudbal. U početku je...

Ministar Minić otvorio 21. “Interagro” – Ministarstvo će tokom godine biti redovno i odgovorno u svakom poslu (foto, video)

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske Savo Minić otvorio je danas 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i...

U Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova „Interagro 2023“ (foto, video)

Danas je u Bijeljini otvoren 21. Međunarodni sajam poljoprivrede, lova i ribolova "Interagro 2023". Ove godine na sajmu...

Ministarstvo poljoprivrede isplatilo premiju za mlijeko u iznosu od 2,3 miliona

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske posredstvom Agencije za agrarna plaćanja Republike Srpske isplatilo je danas 2.387.250,70...