Zajedničkim učešćem mještana, Središnjeg ureda za obnovu i stambeno zbrinjavanje iz Republike Hrvatske i Opštine Šamac završeni su radovi na asfaltiranju Župarić sokaka u dužini od 800 metara u mjesnoj zajednici Hrvatska Tišina ukupne vrijednosti oko 93.000,00 KM.

Načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić rekla je da je završen još jedan projekat asfaltiranja sokaka sa učešćem građana u 2023. godini.

„Zaključno sa ovim sokakom mi smo završili asfaltiranje ulica i sokaka sa učešćem građana u 2023. godini. Ukupno je u ovoj godini asfaltirano oko dva kiliometra zajedno sa učešćem građana, a vrijednost tih projekata je oko 250.000,00 KM“, kaže Mihaljčićeva.

Ona je podsjetila da je pored toga, u toku 2023. godine u putnu infrastrukturu uloženo oko 550.000 KM. Završeno je asfaltiranje dijela ulice u užem centru grada kraj kina, dijela lokalnog puta u Gornjoj Crkvni i asfaltiran dio sokaka Vreoca u dužini od 500 metara u mjesnoj zajednici Batkuša, kaže Mihaljčićeva dodajući da se u narednoj godini nastavlja sa radovima koji se odnose na asfaltiranje puteva u mjesnim zajednicama na teritoriji opštine Šamac.Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Hrvatska Tišina Ilija Župarić ističe da u Župarića sokaku živi oko 40 stanovnika stalno, ali da ima još lica koja rade u inostranstvu koji dolaze da provedu praznike u svojim kućama, na godišnje odmore.

„Ovaj put nam znači život, vozili smo starim putem, vozila svoja oštetili, rupe, sav put je bio nikakav. Sada se svi radujemo, posebno stari koji voze biciklo“, kaže Župarić.

Stanovnik Župarića sokaka Janja Pavić ističe da ovdje živi 57 godina, te da je ova putna dionica spas za sve, jer su stariji i mogu sigurno da voze biciklo, kola, šetaju.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име