Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić rekla je danas novinarima da je olujno nevrijeme nanijelo veliku štetu na objektima koji su u vlasništvu Opštine Šamac, Vatrogasni dom u Šamcu koji je pretrpio najveća oštećenja je neupotrebljiv, dječije obdanište u Šamcu, domovi kulture u Pisarima, Škariću, Tišini, Gornjoj Crkvini, Obudovcu, Donjoj Crkvini i Novom Selu. Znatna šteta pričinjena je i na javnoj rasvjeti, saobraćajnoj signalizaciji, te je okvirna procijenjena vrijednost štete oko 500.000 KM kada su u pitanju navedeni objekti.

„Najveća šteta načinjena je na domovima kulture u mjesnoj zajednici Pisari i Škarić gdje je totalno uništena krovna konstrukcija. Djelimična sanacija nije moguća nego je potrebno izgraditi novu krovnu konstrukciju na oba doma. Pored toga oštećenja manjih razmjera učinjena su na domovima u Gornja i Donja Crkvina i Obudovac.

„S obzirom da su na ovim objektima oštećenja, dio sredstva će biti izdvojen iz Budžeta opštine Šamac, a za domove gdje su velika oštećenja u Pisarima i Škariću biće potrebna sredstva sa viših nivoa vlasti i donatorska sredstva“, kaže Mihaljčićeva.

Ona je dodala da se trenutno vrši raščišćavanje oko domova u Pisarima, Škariću, Donjoj i Gornjoj Crkvini i Obudovcu, a njihova sanacija počinje kada se završi sanacija Dječijeg obdaništa „Radost“ na kojem je sanacija u toku.

„Sanacija Dječijeg obdaništa je u toku i ista će biti završena sutra. Vrijednost radova koje izvodi privatni izvođač je 5.000 KM, a finansiraće ih opština Šamac iz Budžeta“, kaže Mihaljčićeva dodajući da su velika oštećenja na Srednjoj školi u Šamcu koja se mjere u nekoliko stotina hiljada maraka, dok je Osnovna škola u Šamcu pretrpjela oštećenja manjih razmjera.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Pisari Momčilo Petković kaže da je mjesnu zajednicu Pisari olujno nevrijeme pogodilo u dva navrata, međutim da je olujno nevrijeme u drugom navratu ostavilo nesagledive i ogromne posljedice čija šteta se idalje zbraja. Ima dosta oštećenja na kućama, dom kulture je pretrpio najveće materijalne štete, krov porušen, plafon na velikoj sali totalno urušen, a prije dvije godine sve je bilo novo urađeno.

„Sva sreća je što su vatrogasci djelovali odmah i raščišćavali ostatke limova, greda i krovne konstrukcije, jer je mogao neko nastradati i sad se bojimo daljeg urušavanja doma“, kaže Petković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име