OPŠTINA ŠAMAC: Aktivnosti oko raščišćavanja u oštećenim Domovima kulture u mjesnim zajednicama

Datum:

Share post:

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Vedrana Mihaljčić rekla je danas novinarima da je olujno nevrijeme nanijelo veliku štetu na objektima koji su u vlasništvu Opštine Šamac, Vatrogasni dom u Šamcu koji je pretrpio najveća oštećenja je neupotrebljiv, dječije obdanište u Šamcu, domovi kulture u Pisarima, Škariću, Tišini, Gornjoj Crkvini, Obudovcu, Donjoj Crkvini i Novom Selu. Znatna šteta pričinjena je i na javnoj rasvjeti, saobraćajnoj signalizaciji, te je okvirna procijenjena vrijednost štete oko 500.000 KM kada su u pitanju navedeni objekti.

„Najveća šteta načinjena je na domovima kulture u mjesnoj zajednici Pisari i Škarić gdje je totalno uništena krovna konstrukcija. Djelimična sanacija nije moguća nego je potrebno izgraditi novu krovnu konstrukciju na oba doma. Pored toga oštećenja manjih razmjera učinjena su na domovima u Gornja i Donja Crkvina i Obudovac.

„S obzirom da su na ovim objektima oštećenja, dio sredstva će biti izdvojen iz Budžeta opštine Šamac, a za domove gdje su velika oštećenja u Pisarima i Škariću biće potrebna sredstva sa viših nivoa vlasti i donatorska sredstva“, kaže Mihaljčićeva.

Ona je dodala da se trenutno vrši raščišćavanje oko domova u Pisarima, Škariću, Donjoj i Gornjoj Crkvini i Obudovcu, a njihova sanacija počinje kada se završi sanacija Dječijeg obdaništa „Radost“ na kojem je sanacija u toku.

„Sanacija Dječijeg obdaništa je u toku i ista će biti završena sutra. Vrijednost radova koje izvodi privatni izvođač je 5.000 KM, a finansiraće ih opština Šamac iz Budžeta“, kaže Mihaljčićeva dodajući da su velika oštećenja na Srednjoj školi u Šamcu koja se mjere u nekoliko stotina hiljada maraka, dok je Osnovna škola u Šamcu pretrpjela oštećenja manjih razmjera.

Predsjednik Savjeta Mjesne zajednice Pisari Momčilo Petković kaže da je mjesnu zajednicu Pisari olujno nevrijeme pogodilo u dva navrata, međutim da je olujno nevrijeme u drugom navratu ostavilo nesagledive i ogromne posljedice čija šteta se idalje zbraja. Ima dosta oštećenja na kućama, dom kulture je pretrpio najveće materijalne štete, krov porušen, plafon na velikoj sali totalno urušen, a prije dvije godine sve je bilo novo urađeno.

„Sva sreća je što su vatrogasci djelovali odmah i raščišćavali ostatke limova, greda i krovne konstrukcije, jer je mogao neko nastradati i sad se bojimo daljeg urušavanja doma“, kaže Petković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Novogodišnji koncert Muzičke radionice ”Čarolija” iz Bijeljine (foto)

Saopštenje za javnost UG ’’Muzički umjetnici Semberije’’ prenosimo u cjelosti: 12. decembra 2023. godine održaće se Novogodišnji koncert Muzičke...

MILIČEVIĆ: Nedopustivo je izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja

Apsolutno je nedopustivo izvršnoj vlasti dati opšti imunitet od krivičnog gonjenja jer to znači amnestiju od kriminala, korupcije...

AMBER ALERT pred PS BiH: U slučaju NESTANKA DJETETA slijedi mobilizacija cjelokupne javnosti

Bosna i Hercegovina još uvijek nema Amber alert sistem koji koriste brojne zemlje svijeta, pa i Srbija i...

Kunić na lovački način

Sastojci 1 kunić 50 ml ulja Za rasol 300 ml vinskog sirćeta 1 kašičica borovnica 1 kašičica klinčića 2...