Ugljevički načelnik Vasilije Perić posjetio je danas Srednjoškolski centar “Mihailo Petrović Alas” kojem je nabavljena oprema za potrebe izvođenja praktična nastave u vrijednosti 6.000 KM zajedničkim projektom lokalne samouprave i UNDP-a.

Perić je u pratnji predsjednika lokalnog parlamenta Zorana Lazića i sekretara ove opštine Duška Vićića razgovarao sa učenicima prvog razreda smjera-varilac  i njihovim profesorima kao i direktoricom ove školske ustanove.

Načelnik Ugljevika izrazio je zadovoljstvo jer je u proteklom periodu ulagano u obrazovanje i sve škole na području ove podmajevičke opštine.

-Praktična nastava je izuzetno važna za ovaj profil zanimanja. Naša namjera je da i početkom naredne školske godine doniramo opremu koja nedostaje a koja je važna za sticanje znanja i vještina iz ove oblasti-rekao je Perić.

Veoma je važno prema Perićevim riječima da učenici nauče i teorijski i praktično sve ono što će im biti od koristi za njihovu budućnost i najavio dalju podršku obrazovanju iz budžeta opštine Ugljevik.

Direktorica Srednjoškolskog centra “Mihailo Petrović Alas” Vesna Lakić istakla je odličnom saradnju sa opštinom Ugljevik i zahvalila za podršku kroz donacije na ovom i drugim projektima koji su do sada realizovani.

Proofesor praktične nastave Milan Ilić kaže da će ova oprema značiti mnogo u praktičnoj nastavi.

-Učenici imaju priliku da se sretnu sa različitim aparatima, da mogu da vare i čelik, aluminijum i prokrom ovom donacijom-rekao je Ilić.

Oprema koja je uručena školi je savremeni invertorski aparat TIG ac/dc, dva Elektrolučna aparata  „varstroj“, foto osjetljive maske za varenje,  set aku bušilica i brusilica, set odvijača, aku ručni cikular, električni pištolj za farbanje, kecelje, elektrode, reducir ventili, držac elektrode, kliješta za čišćenje, varilačke rukavice i drugo.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име