Opozvan načelnik Rudog Rato Rajak

Datum:

Share post:

Načelnik opštine Rudo Rato Rajak opozvan je danas sa te funkcije na sjednici Skupštine opštine /SO/, javila je Radio-televizija Republike Srpske.

Odbornici, koji su se izjasnili za Rajakov opoziv, tvrde da je bahatim i autokratskim ponašanjem, od jula, kada je ostao bez skupštinske većine, odbijao sve pokušaje saradnje. 

Načelnik opštine Rudo ostao je bez podrške SO u julu, jer se 12 od 17 odbornika lokalnog parlamenta suprotstavilo, kako tvrde, njegovom nepoštovanju drugačijih stavova. 

Rajak je odbio da SO podnese izvještaj o svom radu i radu svojih saradnika i tada su se opredijelili za inicijativu za opoziv. 

“Na samoj sjednici rečeno je da taj izvještaj niti će biti urađen, niti dostavljen. Pokretanje inicijative nije značilo odluku o opozivu”, rekao je predsjednik Kluba odbornika NDP i PDP Pavlović Dragan. 

Potpredsjednik Kluba odbornika SNSD u SO Rudo Stanišić Borislav istakao je da je bio blokiran rad Skupštine. “Opoziv, pa da vidimo šta će dalje biti”, dodao je on. 

Rajak je izrazio zabrinutost zbog vanrednih troškova zbog referenduma i eventualnih prijevremenih izbora, ali je istovremeno obećao da će, ako mu građani iskažu povjerenje, tražiti opoziv Skupštine opštine. 

“Ako vam inicijativa uspije, šest mjeseci plaćaćete bijeli hljeb meni i mom zamjeniku”, poručio je Rajak. 

On je dodao da će referendum koštati 80.000-85.000 KM. 

RTRS podsjeća da je Rudo bilo na listi 16 opština za koju je Vlada izdvojila 250.000 za asfaltiranje lokalnih puteva. Rajak tvrdi da ta sredstva nije odbio i da je Putevima Srpske uputio prijedlog, ali kako o tome nije obaviještena opštinska skupština i odbornici su uputili svoj prijedlog. Zbog izostanka koordinacije projekti nisu odobreni ni načelniku, a ni lokalnom parlamentu.

Izvor: www.atvbl.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Na pragu nove građevinske sezone kvadrat stana mogao bi da bude skuplji i do 20 odsto

U Bijeljini u posljednje dvije godine nisu zabilježeni smanjena potražnja, niti pad cijena stanova. Naprotiv, rast cijena nekretnina...

Održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina

Večeras je održana proširena sjednica GrO SNSD Bijeljina Kroz više diskusija u demokratskoj i pozitivnoj atmosferi, obrađeno je više...

KMF “Radnik MD Shop” u polufinalu Kupa BiH

KMF "Radnik MD Shop" u polufinalu Kupa BiH Izgleda da mostarska klima odgovara futsalerima iz Bijeljine. Večeras je KMF...

KABINET GRADONAČELNIKA: Bijeljinski fudbalski savez da izađe iz ofsajda! (foto)

Saopštenje za javnost Kabineta gradonačelnika Bijeljine prenosimo u cjelosti: Opštinski fudbalski savez (OFS) Bijeljina nastavlja sa kabadahijskim ponašanjem, igrajući...