OPOZICIJA: Podijelili fotelje i pozicije pa se sjetili da dižu tenzije

Datum:

Share post:

Klub poslanika SDS, PDP i Liste za pravdu i red u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH napustio je današnju sjednicu zbog katastrofalnog rada vladajuće većine u BiH i današnjeg sporazuma bošnjačkih stranaka koji se odnosi na imovinu.

– Prvo su podijeli fotelje, ministarske pozicije i obezbijedili sebi rekordan budžet od 1,3 milijarde maraka, onda su se sjetili da dižu nivo tenzija i ratnohuškačke retorike otvarajući pitanje imovine na potpuno neprihvatljiv način – rekao je predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović.

Ističe da je današnje potpisivanje deklaracije kojom se bošnjačke političke stranke jednostrano i neprihvatljivo odnose prema imovini Republike Srpske je loš predznak kojim se uvodi BiH u novi vrtlog tenzija.

– Osuđujm lidere bošnjačkih političkih struktura koji očigledno, svjesno ili ne, dodatno stvaraju konflikte oko pitanja imovine na način za koji i sami znaju da je neprihvatljiv. Normalno da nećemo dozvoliti da imovina Republike Srpske, njenih opština i gradova bude predmet bilo kakvih rasparčavanja. Mi smo danas izašli sa sjednice, pozvali ovu vlast da se urazumi i počne baviti stvarnim problemom ljudi, a teške teme ostavi po strani dok bar ne pokušaju pronaći konsenzus – rekao je Borenović.

Naveo je da je ovo način funkcionisanja neodgovorne vlasti, koja ide u neke svoje sukobe, punih fotelja i računa, praveći velike teme i stvarajući nove frontove, dok se ne bave onim čime bi trebalo, ograničavanjem poskupljenja, akcizama, borbom protiv kriminala i korupcije.

– Osim ovog katastrofalnog sporazuma bošnjačkih stranaka, imamo situaciju i da Savjet ministara BiH u kojem se nalaze SNSD, HDZ i trojka danas šalje antiustavan zakon o graničnoj policiji kojim uzimaju naše pravo da imamo našu zastavu i obilježja na graničnim prelazima. Glasali su i za priznavanje diploma tzv. Kosova, što je, mogu slobodno reći, apsolutno antisrpska politika – poručio je Borenović.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

VODE SRPSKE: Upozorenje – Mogućnost izlivanja bujičnih vodotoka zbog najavljenih čestih padavina i lokalnih nepogoda

Saopštenje JU "Vode Srpske" prenosimo u cjelosti: "Prema najavi Republičkog hidrometeorološkog zavoda do 12. juna se u cijeloj Republici...

GRADAŠČEVIĆ: Gradonačelnik Bijeljine se zahvalio na podršci – otkaz dobilo 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi (foto)

Povodom uručenja otkaza 3 Bošnjaka u Gradskoj upravi Bijeljina, oglasio se i potpredsjednik Skupštine Grada Bijeljina i odbornika...

Petrović Vladi RS predao projekte i zahtjev za raspuštanje Skupštine Grada Bijeljina (foto)

Danas smo predali inicijativu za raspuštanje gradske skupštine grada Bijeljina nakon neuspjelog i sramnog referenduma koji je inicirala...

FZO RS: Svi građani će i u naredna dva mjeseca imati zdravstveno osiguranje

Fond zdravstvenog osiguranja Republike Srpske (FZO RS), u skladu sa odlukom Vlade RS, omogućio je da zdravstveno osiguranje...