OPOZICIJA: Podijelili fotelje i pozicije pa se sjetili da dižu tenzije

Datum:

Share post:

Klub poslanika SDS, PDP i Liste za pravdu i red u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH napustio je današnju sjednicu zbog katastrofalnog rada vladajuće većine u BiH i današnjeg sporazuma bošnjačkih stranaka koji se odnosi na imovinu.

– Prvo su podijeli fotelje, ministarske pozicije i obezbijedili sebi rekordan budžet od 1,3 milijarde maraka, onda su se sjetili da dižu nivo tenzija i ratnohuškačke retorike otvarajući pitanje imovine na potpuno neprihvatljiv način – rekao je predsjednik PDP-a i poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović.

Ističe da je današnje potpisivanje deklaracije kojom se bošnjačke političke stranke jednostrano i neprihvatljivo odnose prema imovini Republike Srpske je loš predznak kojim se uvodi BiH u novi vrtlog tenzija.

– Osuđujm lidere bošnjačkih političkih struktura koji očigledno, svjesno ili ne, dodatno stvaraju konflikte oko pitanja imovine na način za koji i sami znaju da je neprihvatljiv. Normalno da nećemo dozvoliti da imovina Republike Srpske, njenih opština i gradova bude predmet bilo kakvih rasparčavanja. Mi smo danas izašli sa sjednice, pozvali ovu vlast da se urazumi i počne baviti stvarnim problemom ljudi, a teške teme ostavi po strani dok bar ne pokušaju pronaći konsenzus – rekao je Borenović.

Naveo je da je ovo način funkcionisanja neodgovorne vlasti, koja ide u neke svoje sukobe, punih fotelja i računa, praveći velike teme i stvarajući nove frontove, dok se ne bave onim čime bi trebalo, ograničavanjem poskupljenja, akcizama, borbom protiv kriminala i korupcije.

– Osim ovog katastrofalnog sporazuma bošnjačkih stranaka, imamo situaciju i da Savjet ministara BiH u kojem se nalaze SNSD, HDZ i trojka danas šalje antiustavan zakon o graničnoj policiji kojim uzimaju naše pravo da imamo našu zastavu i obilježja na graničnim prelazima. Glasali su i za priznavanje diploma tzv. Kosova, što je, mogu slobodno reći, apsolutno antisrpska politika – poručio je Borenović.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Vučić – O’Brajanu: Suprotstavićemo se nasilju nad srpskom državom

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zahvalio je američkom diplomati Džejmsu O'Brajanu na jasnom stavu da Priština mora da formira...

Obilježavanje 32 godine od zločina u Dobrovoljačkoj

Služenjem parastosa u Crkvi Svetog velikomučenika u Istočnom Novom Sarajevu počelo je obilježavanje 32 godine od zločina u...

Studenti iz Šapca posjetili bijeljinsku Bolnicu

Studenti druge godine i njihovi profesori Akademije strukovnih studija Šabac, Odsek za medicinsko i poslovno tehnološke studije iz...

Kako da zaštitite vašu baštu i biljke od nevremena

Bašte i vrtovi su dio mira i ljepote u našim životima, ali ih nevrijeme može brzo pretvoriti u...