Na inicijativu predsjednika Srpske demokratske strane Milana Miličevića danas je održan sastanak parlamentarnih stranaka na nivou BiH koji dolaze iz opozicionog bloka u Republici Srpskoj.

Zajedno sa predsjednicima PDP-a, Liste za pravdu i red, te poslanicima u Parlamentarnoj skupštini BiH, razgovarali smo o konkretnim rješenjima i izmjenama Izbornog zakona BiH.

U Istočnoj Ilidži održan sastanak SDS, PDP i Liste za pravdu i red

SDS sa partnerima traži konkretne izmjene izbornog zakona koje će dovesti do održavanja fer i poštenih izbora i na taj način omogućiti da na vlasti budu oni za koje birači i glasaju. Neophodno je onemogućiti izborne mahinacije i prevare na osnovu kojih sadašnja vlast opstaje pune dvije decenije.

Tražimo uvođenje skenera i nadzornih kamera na svakom biračkom mjestu. Kao vrhunac demokratije tražimo uvođenje drugog izbornog kruga u izboru predsjednika Republike, srpskog člana Predsjedništva, te načelnika i gradonačelnika. Kao jednu od mjera koje će onemogućiti postojanje satelitskih partija, predlažemo povećanje izbornog cenzusa na 5%.

Sa ovim zahtjevima ćemo istrajati i uputiti ih u parlamentarnu proceduru. Osnovni preduslov za promjenu vlasti jesu fer i pošteni izbori! 

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име