OPORAVILA se zaražena medicinska sestra iz BIJELJINE

Datum:

Share post:

Drugi retest na virus korona zaražene medicinske sestre iz Bolnice „Sveti Vračevi“ je negativan i ona će danas iz karantina u Domu učenika biti otpuštena kući, gdje će, prema epidemiološkim propisima, narednih 14 dana biti u izolaciji. U Domu učenika od danas će boraviti jedno lice pozitivno na kovid-19, a klinička slika zaraženog je stabilna i bez simptoma.

Prema podacima iz JZU „Sveti Vračevi“, bolnički karantin je trenutno prazan, 14 lica je u bolničkoj izolaciji, a sedam u kućnom nadzoru. Jutros je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u gradsku bolnicu stiglo ukupno 30, a u Dom zdravlja 16 negativnih rezultata testova na kovid-19. U Gradu Bijeljina je do sada testirano ukupno 820 lica.

Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja je 376 osoba, od toga je 35 smješteno u karantin pri Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“. U karantinu u Rači nalaze se četiri lica, od kojih je jedno lice iz Bijeljine.

U prethodna 24 časa granični prelaz Rača prešlo je 68 vozila, dok je Pavlovića most prešlo 11 vozila. Ovlašćeni inspektori su izdali 31 rješenje o izolaciji.

Policijska uprava Bijeljina izdala je 23 prekršajna naloga za lica koja nisu koristila ličnu zaštitnu opremu (maske i rukavice). Komunalna policija je izvršila kontrolu 12 lica u izolaciji i sva lica su pronađena na adresi. Gradski zdravstveni inspektor je do sada izdao ukupno 200 rješenja o izolaciji.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Zašto je za SDS važniji američki ambasador od republičkih institucija?

Ne obazirući se što je zbog antidejtonskog djelovanja Vlada usvojila Informaciju o prekidu saradnje sa američkim i britanskim...

KOJIĆ, ZVIJEZDA 09: OČEKUJEM TVRD MEČ U LAKTAŠIMA

Nakon derbija koji je odigran u Ugljeviku protiv ekipe Krupe, Zvijezdu 09 očekuje novi derbi kola.  U srijedu se...

LOPARE: Dvadesetogodišnja borba za pomoć invalidnim licima

Udruženje paraplegičara oboljelih od dječije paralize i ostalih trajnih invaliditeta opštine Lopare već 20 godina se bori da...

Bivši ministar se pridružio Narodnom frontu i Jeleni Trivić

FB status Jelene Trivić prenosimo u cijelosti: Veliko mi je zadovoljstvo da ljudi poput prof. dr Slobodana Stanića žele...