OKTOBAR JE ROZA BOJE!

Datum:

Share post:

„Oktobar je roza boje!“ naziv je panela koji će u organizaciji Ženske snage Srpske biti održan u Bijeljini u petak, 28. oktobra 2022. godine, s ciljem ukazivanja na važnost ranog otkrivanja karcionoma dojke i pružanja podrške ženama koje žive sa ovom bolešću.

Uvodničari na panelu biće specijalista ginekologije i akušerstva primarijus dr Darko Marković, psihoterapeut Vedrana Rakić, a o iskustvu borbe sa karcinomom govoriće Đuja Pejić iz bijeljinskog Udruženja GEA i preduzetnica Maša Draganić.

Osim podizanja svijesti o karcionomu dojke, gosti panela razgovaraće o tome koliko je važna podrška članova porodice, radne sredine i društva u cjelini kada je riječ o vodećoj malignoj bolesti kod žena u svijetu.

Članice Ženske snage Srpske predstaviće ovom prilikom zakonsku regulativu kojom su u oblasti zdravstvene zaštite Republike Srpske definisani načini pomoći ženama oboljelim od karcinoma dojke, a kroz diskusiju sa prisutnima biće predložene dodatne mjere za usvajanje u lokalnim skupštinama i republičkom parlamentu.

TESTNA REKLAMA

Panel „Oktobar je roza boje“ biće održan u Galeriji Centra za kulturu „Semberija“, sa početkom u 19.00 časova.

Ženska snaga Srpske, koja djeluje u okviru Republičke stranke Srpske, i prošle godine je obilježila Međunarodni mjesec borbe protiv raka dojke, kada je inicirala da preventivni pregledi postanu obavezujući.

Rizik oboljenja od raka dojke ima svaka osma žena. Prema podacima Svjetske zdravstvene organizacije u svijetu svake godine od ove bolesti oboli više od dva miliona žena, a umre više od 500.000. Ukoliko se karcinom dojke otkrije u ranoj fazi, oko 90 odsto žena može biti uspješno izliječeno.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

MILIĆEVIĆ: Budžet Opštine Šamac stabilan – realizuju se mnogobrojni projekti (foto, video)

Gost u Studiu 1 portala Dešavanja u Bijeljini i emisije Oko u Oko je bio Đorđe Milićević, načelnik...

BIJELJINA: ŽIVKOVIĆ NAPUSTIO RADNIK

Radnik iz Bijeljine ostao je bez standardnog prvotimca u jesenjem dijelu sezone, Dejana Živkovića. Ovaj dvadesetdvogodišnji fudbaler iza kojeg...

DODIK I KONAKOVIĆ (NiP) na utakmici u Laktašima razgovarali o formiranju Savjeta ministara BiH (foto)

Gledali utakmicu u Laktašima: Dodik razgovarao s Konakovićem o formiranju Savjeta ministara BiH Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik saopštio...

Pandurević PROZVLA Milovanovića, on joj UZVRATIO : “LJUBE (Ljubiša Petrović) je taj koji po nalogu OPSTRUIŠE” (foto)

Aleksandra Pandurević, član Glavnog odbora SDS-a, danas je na Twitteru komentarisala zagađenje u Bijeljini i tom prilikom prozvala...