Održano stručno predavanje na temu „Zaštitni položaji pri radu“ u organizaciji Udruženja medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik (foto, video)

Datum:

Share post:

U bijeljinskom Domu zdravlja, danas je održano stručno predavanje na temu „Zaštitni položaji pri radu“ u organizaciji Udruženja medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik.

„Posao medicinske sestre je veoma zahtjevan i odgovoran. Treba mnogo znanja, truda i volje da biste bili medicinska sestra, što se narodski kaže – „kako treba“. U ovom poslu se suočavamo sa mnogim izazovima i problemima. Dobra medicinska sestra može da „izađe na kraj“ sa svim tm problemima. Prisustvujemo raznim edukacijama, mnogo članova našeg Udruženja piše radove, ide na simpozijume, razmjenjuju iskustva i sve to itekako znači u našem radu“, rekla je predsjednik Udruženja medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina, Lopare i Ugljevik Gordana Gavrić.

Viši fizioterapeuti Jelena Ubiparipović i Valentina Stolica, kao autori, danas su održale predavanje. Skup se organizuje povodom Međunarodnog dana sestrinstva.

„Ovo je jedan u nizu događaja u susretu Danu medicinskih sestara i tehničara. Danas smo organizovali stručno predavanje, a organizator predavanja je Udruženje medicinskih sestara i tehničara regije Bijeljina. Udruženje je osnovano 1999. godine i u sklopu saveznog Udruženja djeluje pet regionalnih udruženja – Regionalno udruženje Bijeljina, Lopare, Ugljevik, Istočno Sarajevo, Udruženje medicinskih sestara i tehničara Trebinje, Regionalno udruženje Foča i Regionalno udruženje Doboj. Osnovni cilj djelovanja je postizanje većih kompetencija, kao i statusna prava medicinskih sestara i tehničara na nivou RS“, rekla je p redsjednik Saveznog Udruženja medicinskih sestara i tehničara Republike Srpske Tatjana Perić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

STOJANOVIĆ: SNSD nije velika partija, igubili ste u Bijeljini 183:0!

Tomica Stojanović je na današnjoj sjednici NS RS kao poslanik SDS rekao da SNSD nije velika partija. Vi ste...

BRNABIĆ: Imate moju ostavku na stolu, Vučić, neće biti prelazne Vlade

Predsjednik i premijerka Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić obraćaju se javnosti iz Predsedništva. - Premijerka Ana Brnabić izjavila...

ŠMIT: Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan“

Obraćanje Šmita nakon sjednice PIK "Dodik me ne prihvata kao visokog predstavnika, ali me ipak sluša svaki dan" Kristijan...

POKRET ZA BIJELJINU: Mauzer je istorijska ličnost Semberije (foto)

U Bijeljini su danas polaganjem vijenaca na spomenik komandantu Ljubiši Saviću Mauzeru obilježene 23 godine od njegovog ubistva. -Ovom...