Održan godišnji koncert Kulturno umjetničkog društva „Posavina“ Crkvina

Datum:

Share post:

U Šamcu je održan godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva (KUD) „Posavina“ iz Crkvine koji je imao humanitarni karakter, jer su prikupljana sredstva za Udruženje građana Centar za podršku porodicama djece i osoba sa poteškoćama u razvoju „Djeca sunca“ Šamac.

Na humanitarnom godišnjem koncertu, kojim su uveličali i obilježavanje Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, učestvovala su kulturno-umjetnička društva „Zavičaj“ iz Modriče, „Novo Selo“ i „Šamac“ iz Šamca i sekcija „Posavina“ iz Vukosavlja.Predsjednik KUD „Posavina“ iz Crkvine Dragica Marinković rekla je da je njihova sekcija promovisala tradiciju, kulturu i zajedništvo.

„Sredstva od ulaznica će biti usmjerena za Udruženje građana „Djeca sunca“ iz Šamca i odlazak članova KUD-a „Posavina“ na Internacionalni festival u Tasos u Grčkoj“, kaže Marinkovićeva.

Ona je podsjetila da KUD „Posavina“ broji oko 90 članova zajedno sa sekcijom Vukosavlje, koji su raspoređeni u nekoliko grupa.

Direktor Centra za kulturu iz Vukosavlja Srđan Tripić rekao je da su svojim dolaskom željeli da doprinesu i prazniku i humanitarnoj akciji.

Predsjednik KUD „Novo Selo“ Jovica Stojić kaže da imaju oko 30 članova, rade u jednoj folklorrnoj sekciji, postoje dvije i po godine, te su se predstavili publici koreografijom „Igrama iz Leskovca“.

Ovoj manifestaciji prisustvovala je potpredsjednik Skupštine Jadranka Đukić i načelnica Službe za lokalno – ekonomski razvoj Slađana Mišić.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Zadrugar iz Crnjelova u sudijskoj nadoknadi do boda na Sokocu

Fudbaleri Glasinca i Zadrugara podijelili su po bod u zaostaloj utakmici 4. kola Druge lige Republike Srpske grupa...

BEZBIJEDNOST PODIGNUTA NA VIŠI NIVO Bijeljinske đake čuva 16 policajaca, motre i školu i ulicu

Od početka nove školske godine na području koje pokriva Policijska uprava /PU/ Bijeljina raspoređeno je 16 školskih policajaca...

BRNABIĆ: Ulaganja Srbije u Srpsku biće još veća

Predsjednica Vlade Srbije Ana Brnabić rekla je da je Srbija od 2014. godine u projekte u Republici Srpskoj...

„Dani Srpske u Srbiji“: „Samo jedinstvom možemo sačuvati identitet, jezik i pismo“

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" počela je večeras u Beogradu. Svečanost u Narodnom pozorištu počela je intoniranjem himni...