Da li tačka dnevnog reda za sutrašnji sastanak Gradskog odbora SNSD Bijeljina ’’odluka i usvajanje principa o ukidanju obavljanja duplih funkcija’’ znači i da je predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Miroslav Milovanović krenuo da zavodi red i šalje poruku da nema više ličnih prohtjeva, nego da stranačka disciplina važi za sve?

U Bijeljini će sutra biti održan sastanak Gradskog odbora SNSD Bijeljina.

Sastanak će biti održan sa počekom u 11.00 časova u prostorijama bijeljinskog SNSD.

Gradski odbor SNSD od sutra čini preokret u svom političkom djelovanju?

Da li od sutra Gradski odbor SNSD čini preokret u svom političkom djelovanju? Bar kada je u pitanju davanje ostavki odbornika koji imaju i drugo namještenje u vidu direktorske funkcije neke ustanove ili javnog preduzeća?

Na sastanku će se kako saznaje portal Dešavanja u Bijeljini nakon usvajanja zapisnika sa predhodne sjednice raspravljati o prijedlogu odluke i usvajanju principa o ukidanju obavljanja duplih funkcija, izboru potpredsjednika SNSD Bijeljina kao i o prijedlogu broja kandidata po regijama za listu odbornika SNSD za Lokalne izbore 2024. godine.

Trenutno u odborničkim klupama u SG Bijeljina ispred SNSD sjede tri odbornika koji imaju još po jednu funkciju: Zlatan Lazarevićkoji je i direktor Agrarnog fonda Bijeljina, Danijela Đukin je i direktorica bijeljinskog Doma zdravlja, a Milenko Gajić je i direktor KPZ Bijeljina.

Ostavku na mjesto šefa Odborničkog kluba SNSD u Skupštini Grada Bijeljina već je dao Miroslav Milovanović koji je i direktor JU Vode Srpske. On je prvi koji je, skoro trenutno, kao pravi stranački vojnik, poslušao poziv predsjednika stranke Milorada Dodika, da članovi koji imaju dva ili više imenovanja, odustanu od svih funkcija sem jedne i tako omoguće drugima da i oni ostvaruju neke prihode.

Miroslav Milovanović vraća mandat odbornika u SG Bijeljina (foto)

Nakon njega ostavku je podnio i Vojin Mitrović na mjesto ministra u Vijeću ministara BiH.

Ovim potezom su poslali jasnu poruku da propagiraju širenje mreže zadovoljavanja i ostalih zaslužnih članova i pojedinaca stranke.

Građani inače izuzetno negativno reaguju na “duple finkcije“, doživljavajući ih kao neravnomjernu i nefer raspodjelu društvenog bogatstva.

Interesantno je da je, kada je u pitanju SNSD potez Milovanovića u Gradskoj skupštini Bijeljina ostao usamljen, bar za sada…

Iz pobrojanog, građani su izvukli zaključak da je, inicijativa šefa stranke, ma to bio i Dodik, ipak, ostavljena na volju članovima na nižem nivou

Naime, za ove postupke važi samo i samo princip dobrovoljnosti, je ne postoji nikakva zakonska norma u Republici Srpskoj, poput one o nespojivosti funkcija.

Miroslav Milovanović predsjednik SNSD Bijeljina je odbio da za naš portal komentariše bilo šta povodom sutrašnjeg sastanka.

Zlatan Lazarević je na pitanje novinara portala Dešavanja u Bijeljini da prokomentariše tačku dnevnog reda oko duplih funkcija odgovorio da će poštovati kao i uvijek do sada svaku odluku SNSD.

Ako se usvoji odluka o ukidanju obavljanja duplih funkcija na sutrašnjoj sjednici Gradskog odbora SNSD Bijeljina odborničku listu bi popunjavali Trivković, Grebić, Mastilo… možda neko od kandidata za nove odbornike i odbije imenovanje…

Za sada je nejasno kako će postupati i druge stranke. Naime funkcionere koji imaju dva ili više primanja i funkcija imaju i SDS i Republička stranka Srpske i US i DEMOS. 

Iako je gradnačelnik Ljubiša Petrović oštro napadao ovu pojavu, i propagandno politički je eksploatisao kao izuzetno značajnu, desila mu se ironična kontra koju je odigrao Dragiša Tanacković, vršilac dužnosti direktora Vodovoda. 

Tanacković, iako blizak Petrovićev saradnik i lični izbor za mjesto direktora Vodovoda, u maju ove godine je prihvatio odborničku funkciju i taj postupak javno branio izjavom kako, „nije u sukobu  funkcija“ , kao i da „nije jedini“ direktor u skupštinskim klupama. 

TANACKOVIĆ, SDS: Kao odbornik nisam u sukobu interesa, jer sam u statusu v.d. direktora (video)

Šta će Tanacković uraditi, a šta gradonačelnik Petrović, za sada nije jasno?

Mladen Petrović je odbornik RSS ali i direktor Agencije za bezbjednost saobraćaja.

Slaviša Vujanović je odbornik DEMOS ali i direktor dječijeg vrtića “Čika Jova Zmaj“ u Bijeljini.

Branka Stevanović je odbornik US ali i direktorica škole Dositej Obradović u Suvom Polju.

Da li će se uskoro i na sastancima SDS, RSS, US i DEMOS naći slična tačka dnevnog reda ’’o ukidanju obavljanja duplih funkcija’’ vidjećemo, ili se možda čeka rasplet situacije u bijeljinskom SNSD.

Da li tačka dnevnog reda za sutrašnji sastanak Gradskog odbora SNSD Bijeljina ’’odluka i usvajanje principa o ukidanju obavljanja duplih funkcija’’ znači i da je predsjednik Gradskog odbora SNSD Bijeljina Miroslav Milovanović krenuo da zavodi red i šalje poruku da nema više ličnih prohtjeva, nego da stranačka disciplina važi za sve?

Znaće se uskoro… već na prvoj sledećoj sjednici SG Bijeljina…

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име