Obilježena krsna slava crkve brvnare u Ugljevik Selu

Datum:

Share post:

Uz prisustvo mještana majevičkih sela i uz sasluženje sveštenstva Srpske pravoslavne crkve, u nedjelju je obilježena ksrna slava crkve – brvnare u Ugljevik Selu koja je posvećena Svetom prepodobnom Sisoju Velikom, zaštitniku djece.

Nakon svečane liturgije, obavljeno je pričešće i ophodnja vjernika oko crkve sa litijama i ikonama. Nakon toga prelomljen je i slavski kolač. Vjernici su bili u prilici da cjelivaju mošti Svete Ane, koje su stigle iz manastira Svetog Jovana iz Pirota.
Svečanosti su prisustvovali načelnik opštine Ugljevik Vasilije Perić, ali i brojni gosti iz Bijeljine, Ugljevika, Banjaluke i Loznice.

Sveštenik Treće ugljevičke parohije, protojerej – stavrofor Duško Tanacković ističe podatak da je nakon izgradnje Ruske crkve u Ugljeviku, ovo druga crkva – brvara koja je izgrađena u ruskom stilu na području Ugljevika. Izgradnja crkve započeta je u 2017. godini, a bogomolju je osveštao godinu dana kasnije Njegovo preosveštenstvo episkop zvorničko tuzlanski Fotije.

Izgrađena u predivnom ambijentu, na platou sa koga se širi predivan pogled na Semberiju i podmajevička sela,


ova crkva brvnara u svom dvorištu ima i sadržaje za najmlađe, igraonicu na otvorenom, nedavno izgrađenu fontanu, a već na jesen dobiće i drvored.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Bibliotekarke bijeljinske Biblioteke predstavile se stručnim temama na Stručnom skupu Društva bibliotekara RS

Drugog dana Stručnog skupa Društva bibliotekara Republike Srpske, sa stručnim temama u trećoj sesiji pod nazivom “Specijalne biblioteke...

Opština Ugljevik sa udruženjima se predstavila na 13. međunarodnom sajmu „Bijeljina-Turist 2024“

Sajam traje dva dana od 25. do 26. aprila u hotelu „Drina“ u Bijeljini. Okupio je preko 88 izlagača...

TZ ŽUPANJA U BIJELJINI: Nastojimo obnoviti našu tradiciju i prenijeti je na našu djecu (foto, video)

Na 13. Međunarodnom sajmu turizma i gastrokulture u Bijeljini, izlagači su i prijatelji, gosti iz Turističke zajednice Grada...

Kreativna radionica u ugljevičkoj školi: Čvrsta veza između učenika, roditelja i učitelja

U povodu predstojećeg najvećeg hrišćanskog praznika-Vaskrsa roditelji učenika drugog razreda osnovne škole "Aleksa Šantić" iz Ugljevika održali su...