Obilježavanje Dana pobjede: Delegacija SPS-a položila cvijeće na Spomenik žrtvama fašizma u Banjaluci

Datum:

Share post:

Obilježavanje Dana pobjede: Delegacija SPS-a položila cvijeće na Spomenik žrtvama fašizma u Banjaluci

Delegacija Socijalističke partije Srpske, predvođena predsjednikom Gradskog odbora SPS Banjaluka Sašom Gligorićem, položila je cvijeće na Spomenik žrtvama fašizma u centru Banjaluke povodom 9. maja – Dana pobjede nad fašizmom.

“Danas odajemo počast našim precima koji su se odlučno suprotstavili okupatorima u Drugom svjetskom ratu, nacističkoj NJemačkoj i ustaškoj NDH. Srpski narod je ponosan na svoje antifašističke pokrete i na ogroman doprinos koji su naši preci dali u zajedničkoj borbi protiv najvećeg zla dvadesetog vijeka. Nažalost, danas ne obilježavaju svi Dan pobjede nad fašizmom. Srpski narod to neće pokolebati, već naprotiv, učvrstiće naše ideale koji se zasnivaju na antifašizmu, slobodi i pravdi”, izjavio je danas Saša Gligorić.

On je poručio da Socijalistička partija Srpske njeguje stare i provjerene vrijednosti u čijem centru su jednakost svih i pravičnost prema svima.

Dan pobjede nad fašizmom ustanovljen je u čast pobjede ruske armije i kapitulacije nacističke NJemačke. Tradicionalno obilježavanje u Banjaluci počelo je okupljanjem učesnika marša „Besmrtni puk“ u Parku Petar Kočić. Učesnici marša kretali su se do Trga palih boraca, gdje su položeni vijenci i cvijeće i gdje su se zatim obratili i zvaničnici.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Isplaćeno preko 3 miliona KM za premiju za mlijeko

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske danas je posredstvom Agencije za agrarna plaćanja isplatilo 3.038.723,66 KM za...

Ugljevički poljoprivrednici na Međunarodnom sajmu u Novom Sadu (foto)

Pod pokroviteljstvom opštine Ugljevik na 91. novosadski sajam poljoprivrede juče je otišlo 80 poljoprivrednih proizvođača sa područja ove...

Morbilima u Srpskoj zaraženo 135 osoba – U Bijeljini 99

U Republici Srpskoj prijavljena su 135 slučaja oboljelih od morbila, od kojih najviše u Bijeljini - 99, te...

XII tradicionalni turnir u malom fudbalu „HASE HIT OPEN“ počinje 22. juna

XII po redu tradicionalni turnir u malom fudbalu „HASE HIT OPEN", koji svake godine organizuje selo Hase biće...