U Banjaluci će danas biti održana sjednica Narodne skupštine Republike Srpske.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske, Nenad Stevandić, rekao je da će Parlament na današnjoj sjednici zauzeti stav o najavljenoj antisrpskoj rezoluciji o Srebrenici u Generalnoj skupštini Ujedinjenih nacija.

On je napomenuo da je ova rezolucija rezultat jednostrane akcije bošnjačkih predstavnika i da ovaj dokument mimo Ustava i zakona zagovaraju moćni politički faktori, s ciljem satanizacije Republike Srpske.

Poslanici Narodne skupštine Republike Srpske trebalo bi da razmatraju i Prijedlog deklaracije o protivljenju otvaranju rudnika litijuma, bora, natrijuma, stroncijuma, kalijuma i prateće asocijacije elemenata na teritoriji opštine Lopare.

Pred poslanicima trebalo bi da se nađe i Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o porezu na dobit, Prijedlog zakona o izmjeni i dopuni Zakona o platama i naknadama sudija i javnih tužilaca u Republici Srpskoj, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o platama zaposlenih u institucijama pravosuđa Republike Srpske, te Prijedlog zakona o izmjeni i dopunama Zakona o javnim tužilaštvima Republike Srpske, svi po hitnom postupku.

Na dnevnom redu bi se trebalo da se nađe i Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policiji i unutrašnjim poslovima, po hitnom postupku, piše RTRS.

Sjednica počinje u 10.00.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: srpskainfo.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име