Novinari i aktivisti najavili proteste zbog zakona

Datum:

Share post:

Četvrta redovna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske biće održana u utorak 18. jula. Na sjednici će se razmatrati 16 tačaka dnevnog reda, a među njima je i prijedlog Izmjena i dopuna Krivičnog zakonika Republike Srpske u okviru koga se uvodi kriminalizacija javne riječi.

Nenad Stevandić, predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske NS RS, rekao je da će ova tačka biti razmatrana na samom početku sjednice, te da je ovo bolji tekst u odnosu na nacrt.

Ponovo pozivamo Vladu i narodne poslanike da odustanu od kriminalizacije javne riječi istakao je predsjednik Kluba novinara Banjaluka, Siniša Vukelić. 

„Ovo znači da ova vlast očigledno želi svoje građane da vidi iza rešetaka i dok se deklarativno izjašnjavaju da brane te iste građane od spoljnih napada, istovremeno okreću oštricu protiv njih“, kazao je on.

Dogovoreno je, kaže Vukelić, da će biti organizovana protestna okupljanja kako bi se poslanicima poručilo da ne glasaju za ovakav zakon.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: rtvbn.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Pao Zakon kojim se diže prag za ulazak u PDV sistem na 100.000 KM

Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine u prvom čitanju nije usvojio izmjene Zakona o PDV-u kojim se...

Mališani Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju priredili predstavu za drage goste (foto)

U prostorijama Dnevnog centra za djecu sa poteškoćama u razvoju, povodom obilježavanja “Dječije nedjelje” mališani su pripremili progodnu...

Mališani Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ uz predstavu „Tajanstveni hipotalamus“ učili o prijateljstvu (video)

Javna ustanova Dječiji vrtić “Čika Jova Zmaj” brojnim aktivnostima obilježava Međunarodnu nedjelju djeteta pod sloganom “Drugarstvo čuvajmo, ljubav...

Predstavnici Evangelističke crkve iz Groβbeeren-a uručili 506 paketa pomoći Centru za socijalni rad Bijeljina – saradnja duga 20 godina (foto)

Saradnja između Centra za socijalni rad Bijeljina i Evangelističke crkve iz Groβbeeren-a (Njemačka) traje već 20 godina, a...