Novi način bilježenja kapitala: Velike promjene pri REGISTRACIJI firme

Datum:

Share post:

Registar privrednih subjekata od 2. aprila počinje sa izmijenjenim načinom registracije promjena na kapitalu, tako što će sva povećanja, odnosno smanjenja, biti registrovana kao jedinstven ukupan iznos kapitala nakon promjene, objavila je danas Agencija za privredne registre (APR).

To bi, kako su pojasnili, trebalo da pojednostavi pregled stanja kapitala i uloga članova, kako firmama tako i svim zainteresovanim.

Iz APR su naveli da promjena praktično znači da će, ako je u društvu koje sprovodi povećanje kapitala registrovano više pojedinačnih uplata, registrator prilikom donošenja rješenja obrisati sve pojedinačne uplata i registrovati samo jednu koja će predstavljati zbir svih do tada registrovanih i nove uplate.

Isto pravilo biće primijenjeno i kod smanjenja kapitala, pa će registrator u ovoj situaciji obrisati sve registrovane uplate, a kao novi iznos kapitala upisati razliku između postojećeg kapitala i iznosa smanjenja, prenosi Blic.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

ČUBRILOVIĆ: Živjeće ovaj narod!

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović na velikom mitingu "Srpska te zove" poručio je da će srpski narod živjeti i...

Na mitingu „Srpska te zove“ razvijena zastava duga 500 metara (foto,video)

Na mitingu "Srpska te zove" razvijena je zastava Republike Srpske duga 500 metara. Na Trgu Krajine u Banjaluci u toku...

Vijore se zastave, hiljade učesnika stiglo na Trg Krajine: Sve spremno za miting „Srpska te zove“ (foto,video)

Na Trgu Krajine se uoči mitinga "Srpska te zove" okupilo, prema procjeni novinara, više od 10.000 građana, koji...

Selak (SPS) i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin u Banjaluci uoči narodnog skupa “Srpska te zove”

Predsjednik SPS Goran Selak i osnivač Pokreta socijalista Aleksandar Vulin sastali su se u Banjaluci uoči narodnog skupa...