Novak Đoković, završio je na papiru talentovane Banjalučanke.

Glavni “krivac” za to je Marija Vučić.

Djevojka koja odlično koordiniše u dvije branše, ekonomskoj i slikarstvu, zapalila je društvene mreže.

Naime, Marijina slika najboljeg tenisera svijeta, jedna je od glavnih tema u grad u grad na Vrbasu.

Inspiracije za nastanak ove magije na platnu, kaže, nije nedostajalo.

– Kada je u pitanju nastanak bilo kog rada, ideja i inspiracija mi prosto dođu same od sebe u nekom trenutku. To se desilo i ovaj vikend, a srećom pri ruci sam imala sav materijal koji mi je bio potreban. Novak je za sve nas posebna ličnost, svi ga volimo i mislim da su oni koji misle i osjećaju drugačije zaista u manjini. Jedan veliki događaj kao što je “Srpska Open”, u našoj Banjaluci, je nešto čemu smo se svi radovali i željno ga iščekivali, a da budem iskrena, mene lično je najviše radovao dolazak Novaka u naš grad. To uzbuđenje je najvjerovatnije prouzrokovalo i želju da ga nacrtam. Snimak sedmogodišnjeg Novaka, koji je već tada rekao da ima za cilj da postane prvak svijeta, uvijek mi je velika inspiracija i dokaz da su svi snovi ostvarivi ako ispravno i uporno strijemimo ka njihovom ostvarenju – ističe Marija.

Ova talentovana umjetnica ističe da je njena slika namijenjena Novaku za poklon.

– Da, naravno! Naime, prije par godina sam nacrtala Novaka po prvi put i moj rad je i tada naišao na pozitivne reakcije. Na sve načine sam pokušavala da dođem do Noleta i pokažem mu svoj rad. Iako sam bila blizu ostvarenja svoje želje, to se nažalost tada nije ostvarilo. Nadam se da će ovaj put biti drugačije – dodaje Marija.

Marija je, kaže za ATV, Noletov portret radila nekoliko dana.

Kada „naleti“ inspiracija, onda, kako ističe, svu pažnju preusmjeri na rad.

– Za izradu slike mi je bilo potrebno svega dva do tri dana. Slikarstvom se bavim godinama i stekla sam vještinu i brzinu u rukama, nakon bezbroj urađenih portreta, a posebno kada nešto radim sa velikim uzbuđenjem, kao što je to sada bio slučaj. U tom naletu inspiracije, ne moram ni da jedem, ni da pijem satima, dok svoj rad ne dovedem do onog što sam zamislila. Tako izgleda kada nešto nastaje iz čiste emocije, a kada na kraju “finalni proizvod” naiđe na ovakvu reakciju, mojoj sreći nema kraja – zaključuje Marija.

Važno je istaći da se Marija slikarstvom aktivno počela baviti 2014. godine kada je upisala školu slikanja “Atelier Pećarić”, kod akademskog slikara dr Miše Pećarića.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: atvbl.rs

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име