NIJE USVOJEN opozicioni zakon o objavi podataka o diplomama “BUDŽETLIJA“ u RS

Datum:

Share post:

Narodna skupština Republike Srpske (RS) nije juče usvojila zakon koji je predložila opozicija, s ciljem da se objelodane podaci o diplomama budžetskih korisnika.

 

Četvrtog dana zasjedanja, Nacrt zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava, koji su predložili poslanici PDP-a Jelena Trivić i Draško Stanivuković, kao i njihov kolega iz Kluba SDS-a Nebojša Vukanović, nije dobio potreban broj glasova.

Poslanica PDP-a Jelena Trivić je ranije rekla da to nije stranačka, već veoma bitna tema za sve.

– Lažne diplome ne poznaju stranku. Toga ima u svim strankama i kod ljudi koji nisu pripadnici partija i pogađa nas sve kao društvo – rekla je ona.

Nacrtom zakona o izmjenama i dopuni Zakona o registru zaposlenih kod korisnika budžetskih sredstava RS-a tražilo se da se u registar zaposlenih unesu podaci o stručnoj spremi, odnosno podaci iz diplome o stečenoj stručnoj spremi koji sadrže ustanovu, mjesto i datum sticanja diplome

TESTNA REKLAMA

U prvom nastavku 8. redovne sjednice Narodna skupština je usvojila pet zakona i sedam nacrta zakona.

Podržane su izmjene i dopune zakona o stvarnim pravima, geološkim istraživanjima, Garantnom fondu, dobrovoljnim penzijskim fondovima i penzijskim planovima i dječjoj zaštiti uz amandmane koji su postali sastavni dio zakona.

Entitetski prlament je usvojio i nacrte zakona o poreskom postupku, visokom obrazovanju, obezbjeđenju kvaliteta u visokom obrazovanju, ostvarivanju prava na besplatnu pravnu pomoć, sportu te jedinstvenom registru finansijskih izvještaja i izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji RS.

Nacrt zakona o visokom obrazovanju i Nacrt zakona o sportu upućeni su u javnu raspravu u trajanju od 90 dana, dok su Nacrt zakona o poreskom postupku i Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu i reviziji RS upućeni u stručnu raspravu u trajanju od 60 dana.

Osma redovna sjednica bit će nastavljena u utorak, 10. decembra, a na dnevnom redu je još devet tačaka.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: fena.ba/nterview.ba

 

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PROMOTIVNI FILM O OPŠTINI – “Lopare majevička oaza“ (video)

Ove godine o opštini Lopare je snimljen promotivni film pod nazivom „Lopare majevička oaza“. Načelnik opštine Lopare Rado Savić...

U OBUDOVCU KOD ŠAMCA ODRŽANA TRADICIONALNA DESETA „KOTLIĆIJADA“

U Obudovcu na „Jekića jezerima“ održana je tradicionalna deseta „Kotlićijada“, gdje su u spremanju vrsnih i ukusnih kotlića...

HOŠIĆ, ZVIJEZDA 09: NEMOJTE NAM OTIMATI POBJEDU

Ekipa Zvijezde 09 odigrala je neriješeno 1:1 sa ekipom Kozare, a nakon meča vidno ljut i izrevoltiran sudijskom...

Da pređemo na TI – ALEKSANDAR ĐURĐEVIĆ: “Istina je negdje između“ (video)

Predsjednik Skupštine Grada Bijeljina, Aleksandar Đurđević, bio je gost emisije “Da pređemo na TI”. Đurđević je za portal...