Tražimo da se Zakon o Ustavnom sudu BiH danas na sjednici Doma naroda BiH raspravlja kao prva tačka dnevnog reda a nek kao četvrta kako je to predviđeno prijedlogom dnevnog reda, istakao je Želimir Nešković, delegat u Domu naroda BiH.

„Zaključci Narodne skupštine Republike Srpske javno glase:  „Narodna skupština Republike Srpske zahtjeva da se u okviru 14 prioriteta ispostavljenih od Evropske unije prioritetno i hitno treba rješavati pitanje reforme Ustavnog suda BiH odnosno odlaska stranih sudija i da se u okviru te reforme usvoji zakon o Ustavnom sudu BiH. Pored pitanja reforme Ustavnog suda BiH prioritet treba da bude i pitanje zatvaranja OHR-a. Narodna skupština Republike Srpske traži od svih svojih izabranih predstavnika da ne učestvuju u razgovorima o rješavanju bilo kojeg od ostalih prioriteta EU dok se ova dva ranije navedena prioriteta ne riješe“ Prije bilo kakve diskusije o Zakonu o vinu i Zakonu o strancima potrebno je da se zauzme stav o Z7akonu o Usavnom sudu BiH“, naglasio je Nešković.

On je dodao da će na ovaj način predstavnici Republike Srpske u Domu naroda jasno poručiti da poštuju zaključke Narodne skupštine Republike Srpske i ispraviti grešku SNSD-ovih poslanika u Predstavničkom domu Parlamenta BiH koji su dozvolili da se prije zakona o Ustavnom sudu izglasaju drugi, tzv. evropski zakoni,  čime su prekršili zaključke Nartodsne skupštine Republike Srpske.

„Danas branimo suprematiju Narodne skupštine Republike Srpske u odnosu na zajednički novo vlasti i nadam se da će delegati iz SNSD-a podržati da se najprije razgovara o Zakonu o Ustavnom sudu BiH a zatim o drugim zakonima“, zaključio je Nešković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име