Dom naroda primio je k znanju informaciju o radu Tužilaštva BiH za 2022. godinu za koju je Nešković rekao da bi se kroz takvu informaciju mogao steći utisak da je Tužilaštvo radilo i više nego dobro.

ŽELIMIR NEŠKOVIĆ, srpski delegat u Domu naroda PS BiH uzdržan prilikom glasanja zbog “manjkavosti“ u Prijedlogu zakona o slobodi pristupa informacijama

„Po meni situacija u stvarnosti izgleda sasvim drugačije jer vlada veliko nepovjerenje javnosti u Pravosuđe BiH pa tako i Tužilaštvo BiH. Posebno se ističe neuspješno procesuiranje predmeta visoke korupcije, organizovanog kriminala, ratnih zločina, a i oni se selektivno ocjenjuju. Slabi su rezultati na rješavanju predmeta koji se odnose na teška krivična djela ubistava u oba entiteta“, istakao je Nešković.

NEŠKOVIĆ, SDS: Ogromna i zabrinjavajuća količina mržnje šefa Kluba bošnjačkog naroda (foto)

On je napomenuo da se Tužilaštvo BiH, kao i kompletno pravosuđe u BiH, uopšte ne bave predmetima političke korupcije i procesuiranjem izborne krađe.

„Smatram da upravo od političke korupcije potiču brojni problemi sa kojima se susrećemo i ako ovaj problem ne riješimo nećemo moći riješiti ni pitanje rada drugih institucija i njihovog funkcionisanja“, upozorio je Nešković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

                                                           

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име