NEŠKOVIĆ: SDS SE ZALAŽE ZA OČUVANJE NACIONALNIH INTERESA I EKONOMSKI RAZVIJENU REPUBLIKU SRPSKU

Datum:

Share post:

U Loparama je proslavljena slava Srpske demokratske stranke /SDS/  Sveti apostoli Petar i Pavle.

Rukovodstvo Opštinskog odbora i članovi stranke prisustvovali su liturgiji koja je služena u hramu Rođenja Presvete Bogorodice u Mačkovcu kod Lopara. 

U porti ovog hrama je 12. jula 1990. godine, na Petrovdan, osnovana je Srpska demokratska stranka u opštini Lopare.

Slavski kolač je slomljen u salonu „Helvecija“ u Loparama gdje je prisustvovao veliki broj članova, poštovalaca i gostiju iz drugih političkih stranaka i društvenog, privrednog i kulturnog života lokalne zajednice.

Prisutne je pozdravio Želimir Nešković, potpredsjednik Opštinskog odbora Srpske demokratske stranke Lopare. 

On se, u ime predsjednika Opštinskog odbora Rade Savića, koji je potpredsjednik SDS-a i učestvuje na centralnoj proslavi u Banjaluci, obratio gostima  i istakao da stranka slavi 32. godine od osnivanja.

„Zajedno sa srpskim narodom, Srpska demokratska stranka se borila i izvojevana je pobjeda za opstanak Srba na ovim prostorima, čime je stvorena Republika Srpska. Srpska demokratska stranka je na vlasti u opštini Lopare od početka višepartijskog sistema i odgovorna je za sve rezultate kada je u pitanju privredni razvoj, izgradnja lokalne infrastrukture i zapošljavanja stanovništva “ naveo je Nešković.

U osvrtu na predstojeće oktobarske izbore Nešković je kazao da Srpska demokratska stranka mora, može i hoće da preuzme odgovornost za ekonomski oporavak i opstanak Republike Srpske. 

On je, pored očuvanja  nacionalnog interesa naglasio , da je Srpska demokratska stranka za sprovođenje ekonomske reforme, koja je neophodna jer samo ekonomski stabilna Republika Srpska se može očuvati.

„Zadatak i cilj Srpske demokratske stranke je  da vodimo računa o boračkoj populaciji i socijalnim kategorijama stanovništva, primarno ovdje, u Loparama i u cijeloj Republici Srpskoj. Srpska demokratska stranka je garant razvoja opštine Lopare i cijele Republike Srpske“, zaključio je Nešković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Srbiju će na Evrosongu u Malmeu predstavljati Teja Dora! (video)

Teja Dora putuje u Malme: Pobjednica Beovizije očarala i žiri i publiku, predstavljaće Srbiju na Pjesmi Evrovizije Teja Dora...

MILOŠEVIĆ: Selektor fudbalera BiH otvoreno o atmosferi među Zmajevima, mladim igračima, Ukrajini…

Reprezentaciju BiH 21. marta čeka izuzetno važan duel baraža kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u Njemačkoj protiv Ukrajine. Selektor BiH...

Neka futsal pobjedi! KMF “Radnik MD Shop” gostuje u Tuzli

Neka futsal pobjedi! Sutra nas u tuzlanskom Mejdanu očekuje još jedan futsal spektakl. Tuzlanska Sloboda Kompred je domaćin ekipi...

DODIK: Milatović vrijeđa Srpsku i negira Dejton, nisam se mislio sastati s njim

Nisam ni očekivao da se sastanem sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, a on svojim izjavama negira Dejtonski...