Nešković predvodio delegaciju Zelenog kluba u posjeti Brčko distriktu (foto)

Datum:

Share post:

Delegacija Zelenog kluba, koju su činili zamjenik predsjednika Želimir Nešković, poslanici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Branislav Borenović i Jasmin Emrić i jedan od osnivača kluba Esad Mavrić, boravila je u uzvratnoj posjeti Brčko distriktu.

Tom prilikom vođeni su razgovori sa gradonačelnikom Brčko distrikta Esedom Kadrićem, zamjenikom gradonačelnika Antom Domićem i poslanikom u Skupštini Brčko distrikta Milijanom Simić, koja je ujedno i član Zelenog kluba i na neki način predstavlja sponu između Brčko distrikta i Zelenog kluba.

Razgovaralo se o energetskim potencijalima, o zaštiti životne sredine i projektima iz oblasti energetske efikasnosti na području distrikta.

Predstavnici Brčko distrikta su predstavili odrđene zakone i legislativu koja je vezana za temu energetike, kao i nekoliko projekta u vezi energetske efikasnosti i odlaganja otpada, koji su započeti.

Zamjenik predsjednika Zelenog kluba Želimir Nešković je predložio da se organizuje jedan širi sastanak na kome će učestvovati predstavnici Vlade i poslanici u Skupštini Brčko distrikta sa svim članovima Zelenog kluba, koji čine paralamentarni zastupnici na različitim nivoima vlasti u BiH.

Na pomenutom sastanku učešće će uzeti i predstavnici međunarodnih organizacija koje djeluju u BiH, a taj sastanak bi se održao 31. marta ove godine.

Zeleni klub radi na jačanju javnog dijaloga u oblasti energetike, pitanjima iz oblasti obnovljivih izbora energije i klimatskih promjena.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

RAZVOJNA AGENCIJA BIJELJINA: Za podsticaj razvoja privrede planirano 400.000 KM

Razvojna agencija Bijeljine plasiraće u toku godine 400.000 KM za podsticaj razvoja privrede, navedeno je u programu rada...

BIJELJINA: Sve spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici „Sveti Vračevi“

Sve je spremno za veliko hirurško druženje u Bolnici "Sveti Vračevi" U petak, 31.03.2023. U godini JZU Bolnica "Sveti...

VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA – KUCNUO JE ČAS

GEOTERMALNI IZVORI - BOGATSTVO BIJELJINE - VRIJEME JE DA BOGATSTVO ISKORISTIMO VODOSNABDIJEVANJE ZA SVA SEMBERSKA SELA - KUCNUO JE...

BOLNICA BIJELJINA: BEZ LISTI ČEKANJA KOD KARDIOLOGA (video)

Kardiolozi bijeljinske bolnice dobrovoljno su donijeli odluku da tokom ove sedmice, bez finansijske nadoknade, rade duple smjene kako...