Nešković: Špiriću, ako SNSD nema svoje rješenje, konačno uvrsti SDS-ov zakon o Ustavnom sudu na dnevni red

Izjava Nikole Špirića je najblaže rečeno neprimjerena. Upravo pod pritiskom delegata Doma naroda BiH iz SDA, koji su najavili napuštanje sjednice Doma naroda BiH ako se na dnevnom redu nađe prijedlog Zakona o Ustavnom sudu BiH koji sam ja predložio, najprije Ademović a zatim i Špirić su podlegli, te Zakon o Ustavnom sudu BiH koji sam predložio u avgustu prošle godine nisu uvrstili u dnevni red sjednice Doma naroda BiH, što predstavlja grubo kršenje Poslovnika o radu Doma naroda, oduzimanje prava delegata, uvođenje nelegalne prakse i derogaciju Parlamentarne skupštine BiH, istakao je Želimir Nešković, potpredsjednik Srpske demokratske stranke.

“Špirić svojim medijskim istupima pokušava da učini da javnost zaboravi da je upravo SNSD u koaliciji sa SDA na nivou BiH vladao u periodu od 2018. do 2022. godine, kada su donosili cijeli niz zajedničkih odluka koje su štetne za interese Srpskog naroda i Republiku Srpsku, kao što je prihvatanje puta BiH za članstvo u NATO”, poručio je Nešković.

On kaže da SDS ima prijedlog Zakona o Ustavnom sudu BiH i dalje stoji iza istog, dok SNSD do sada nije zvanično uputio svoj prijedlog ovog zakona u proceduru Parlamentarne skupštine BiH, niti može da se o istom dogovori sa svojim koalicionim partnerima na nivou BiH.

“Kao što kaže predsjednik SDS-a gospodin Milan Miličević, naše prijedloge blokiraju a svoje nemaju i ne predlažu. Ako Špirić i SNSD imaju iskrene namjere, neka na sledećoj sjednici Doma naroda BiH u dnevni red uvrste moj prijedlog Zakona o Ustavnom sudu BiH ili neka konačno izađu sa svojim prijedlogom ovog zakona”, zaključio je Nešković.

Dešavanja u Bijeljini

Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име