Dom naroda Parlamentarne skupštine BiH usvojio je danas budžet institucija i međunarodnih obaveza BiH prema kojem ukupni prihodi, primici i finansiranje institucija BiH iznose 1.355.400.000 KM, što je za 40 miliona KM više od prošlogodišnjeg budžeta.

“Za” je glasalo osam delegata, a protiv je bilo šest, dok je jedan delegat bio uzdržan.

Potpredsjednik SDS Želimir Nešković je bio danas jedini delegat iz Republike Srpske u Domu naroda PS BiH koji nije podržao povećanje budžeta zajedničkih institucija BiH.

Delegat Kluba Srpskog naroda Želimir Nešković rekao je prethodno tokom rasprave da mu je žao što o prijedlogu budžeta delegati nisu raspravljali ranije, te što se nije našao u redovnoj proceduri, dodajući da ga neće podržati zbog toga što je riječ o budžetu koji je potrošački i nema razvojni karakter.

Nešković kaže da su bile sporne brojne stavke, među kojima je finansijsko jačanje bh. institucija koje SNSD lažno ukida, ali i dodatnih 30 miliona za zgradu Uprave za indirektno oporezivanje u Banjaluci, koja se kupuje od čovjeka koji je osuđen za kriminal.

-Veći je za 40 miliona u odnosu na budžet iz 2023. godine i samim time utiče na budžete Republike Srpske i FBiH – rekao je Nešković u toku rasprave o prijedlogu budžeta.

“Sramna odluka institucija BiH u vezi kupovine zgrade u vlasništvu lica koje je robijalo baš zbog te zgrade. Sve institucije BiH, od Uprave za indirektno oporezivanje, Suda i Tužilaštva BiH, OBA, Ustavnog suda BiH, na čiji loš rad smo ukazivali zaključcima NS RS dobile su povećanje budžeta. Danas sam kao i mnogo puta do sad bio jedini delegat iz Republike Srpske u Domu naroda PS BiH koji se pridržava odluka NS RS i koji danas nije podržao budžet.”, poručio je Nešković.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име