NEŠIĆ: Brisel je dokaz da je SNSD državotvoran samo za BiH, ne za Republiku Srpsku

Datum:

Share post:

Predsjednik DNS-a Nenad Nešić osvrnuo se na izjavu lidera SNSD-a Milorada Dodika da je ''SNSD jedina državotvorna stranka i da mora nastaviti da vodi Republiku Srpsku”.Tim povodom, Nešić je poručio:

Prije svega, pozivam predsjednika SNSD-a Milorada Dodika da prestane dijeliti narod i omalovažavati druge partije. Državotvornost i sijanje podjela nikako ne idu zajedno.
Državotvorne stranke i državotvorni lideri sabiraju, okupljaju, mire, grade, a ne dijele, ne etiketiraju, ne unose zlu krv. Državotvorne politike grade državu tako da mladi u njoj imaju budućnost, a stari sigurnu starost. Iz takvih država nema egzodusa stanovništva i ne kupuju se karte u jednom pravcu. Nažalost, za vrijeme vlasti SNSD-a, više od 300.000 ljudi je kupilo kartu u jednom pravcu.

Državotvorne stranke čuvaju i razvijaju resurse koji su im povjereni na upravljanje, i ne ponašaju se prema njima kao prema plijenu. Svakako ih ne prodaju raznim mešetarima i mašna-tašna firmama svojih prijatelja, kao što to namjeravaju učiniti sa RŽR 'LJubija`.

O državotvornosti SNSD-a i čuvanju Republike Srpske svjedočio sam u Briselu. Istina, ono što su prihvatili lideri vlasti u Republici Srpskoj ide u prilog državotvornosti, ali BiH. A podsjetiću, prihvatili su ukidanje entitetskog gasanja, Doma naroda PS BiH i sveobuhvatan prenos nadležnosti. Prihvatili su i jednog predsjednika BiH, jači Savjet ministara i da će sprovesti odluke Ustavnog suda BiH među kojima su i one kojima se Srpskoj otimaju državno i poljoprivredno zemljište, šume i rijeke.  Sačuvaj nas Bože takve državotvornosti! 

Kako brinete da narod ima dovoljno hrane i energenata, vidjeli smo ovih dana. Tu brigu ste morali povesti početkom marta. Kada Vi najavite da neće biti poskupljenja gasa isti poskupi 16 %. Znate li da je cijena gasa za domaćinstva u Istočnom Sarajevu u odnosu na jul prošle godine veća za 80 %? Znate li da je cijena peleta u odnosu na prošlu godinu veća za 100 %?

PROVOZAJTE SE SEMBERIJOM I SEMBERSKIM NJIVAMA
Provozate li se ikada Semberijom i vidite li da na semberskom njivama više skoro pa nema zasijanog kupusa. Nema ga jer nam je poljoprivreda uništena!

Nije put Republike Srpske put podijela i crno bijelog filma SNSD, PDP i SDS. Te podijele su temelj siromaštva, odlaska stanovništva, rasprodaje njenih bogastava, lošeg zdravstvenog sistema, partokratije i nepotizma, niti je njen put onaj koji vodi u izolaciju i još veću bijedu.

Put Republike Srpske je treći put – put sigurne, stabilne, otvorene i napredne Republike Srpske. To je put na kojem će šansu imati najbolji i u kojem će državu voditi studenti generacije i najbolji u svojoj struci, a naši penzioneri će imati mirnu starost, neće biti željni svoje djece i unučića, i liječiće ih najbolji ljekari.

Dešavanja u Bijeljini
​Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

Miličević poručio Upravi ERS: Smanjite cijenu struje, dosta je eksperimenata!

Smanjite cijenu struje na onu koju smo imali prije vaših eksperimenata, poručio je dr Milan Miličević, predsjednik Srpske...

PUCANJ KOJIM JE POČEO RAT: Dan kada je ubijen srpski svat Nikola Gardović

Na današnji dan 1992. godine ispred Stare pravoslavne crkve na Baščaršiji Ramiz Delalić zvani Ćelo ubio je srpskog...

Danas je praznik Svetog Teodora Tirona

Srpska pravoslavna crkva i njeni vjernici danas obilježavaju praznik Svetog Teodora Tirona, hrišćanskog svetitelja i velikomučenika. Riječ "tiron" znači...

BIJELJINA: Novo rukovodstvo mladih NPS – Katarina Stević, Bojan Perić i Teodora Pavlović (foto)

Sinoć je u Bijeljini održan izbor rukovodstva Aktiva mladih Narodne partije Srpske. Dosadašnji predstavnici AM su se zahvalili na...