Na ovaj problem je prvi ukazao brazilski vtuber Danilo Takagi, koji je ukazao na grešku putem X objave (ranije tvita).

Prema njegovim riječima, objave koje su nastale prije 2014. godine na Twitter platformi, misteriozno su nestale sa njegovog sada X naloga.

Isto je potvrdio i tehnolog Tom Kouts, koji je takođe ovo pitanje iznio na vidjelo. Ubrzo nakon toga, greška je privukla pažnju jer je sve više korisnika počelo da primjećuje da se isto dešava sa njihovim nalozima.

Očigledno, svaki tvit objavljen prije 2014. godine, koji sadrži sliku ili linkove koji su ugrađeni pomoću Tvitterovog ugrađenog skraćivača URL-ova, prestao je da postoji na platformi.

Iako izgleda da je ova greška poštedjela video snimke objavljene na platformi pre 2014. godine, konvertovala je sve ugrađene YouTube linkove u običan tekst sa t.co URL-om koji ne radi.

Kako je Kouts istakao, ovaj propust je takođe uklonio Twitter objavu sa najviše retvitova (preko 2 miliona dijeljenja), koji pripada voditeljki Oskara za 2014. Elen Dedženeres.

Na isti način, značajna objava koju je Barak Obama napravio u zagrljaju prve dame nakon reizbora 2012. godine takođe je nestala sa platforme. Međutim, ubrzo nakon toga, te objave su vraćene.

Do sada, nije bilo javne potvrde postojanja ovog problema ni od strane Ilona Maska ni od sadašnjeg izvršnog direktora X platforme, Linde Jakarino.

Ukoliko ste pogođeni ovim problemom, sačekajte da se proces povratka objave sam obnovi, prenosi b92.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: b92.net

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име