NEMA NOVOZARAŽENIH u Bijeljini, epidemiološka situacija stabilna

Datum:

Share post:

Bijeljina je epidemiološki stabilna i tokom vaskršnjih praznika jer nema novih slučajeva zaraze kovidom-19, pokazali su rezultati očekivanih testova čiju analizu je izvršio Institut za javno zdravstvo RS .

U bolničkom karantinu trenutno se nalazi jedno lice, dok je se u kućnom karantinu nalaze  32 osobe, navedeno je u izvještaju JZU „Sveti Vračevi“.

Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina, pod stručnim nadzorom u samoizolaciji se nalazi 384 lica, a 21 osoba je smještena u karantin Osnovne škole „Vuk Karadžić“. U karantinu Doma učenika za sada nema smještenih lica jer nema novih registrovanih slučajeva zaraze, dok se u karantinu na graničnom prelazu Rača nalaze tri osobe.

U protekla 24 časa Granični prelaz Rača prešlo je 19 vozila, dok su tri vozila prešla granicu na prelazu Pavlovića most. Komunalna policija je izvršila kontrolu deset lica u izolaciji i sva lica su pronađena na adresi. Policijska uprava Bijeljina je izdala četiri prekršajna naloga za lica koja su se kretala za vrijeme policijskog časa i jedan prekršajni nalog za kršenje zabrane kretanja za lica starija od 65 godina.

Gradski sanitarni  inspektor  izdao je dva rješenja o izolaciji, što je do sada ukupno 184  izdatih rješenja za izolaciju.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije ističu da će i u narednom periodu biti nastavljeno sprovođenje mjera i aktivnosti kako bi se rizik od širenja virusa korona sveo na najmanju mjeru, a epidemiološka situacija u Bijeljini održala stabilnom. Poručuju da je da je od izuzetnog značaja da građani ostanu disciplinovani u narednom periodu i da poštuju preporuke ljekara, odnosno, naredbe Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

NA PANJIKU OBILJEŽENA 31 GODINA OD HEROJSKE ODBRANE MAJEVICE

Na Panjiku iznad Priboja danas je obilježena 31 godina od odbrane Majevice u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i pogibije 16...

Pedagoški fakultet Bijeljina održao Svečanu akademiju i predstavljanje monografije „Istočnik obrazovanja – 30 godina rada Pedagoškog fakulteta“ (foto)

Večeras je u Bijeljini održana Svečana akademija i predstavljanje monografije Pedagoškog fakulteta "Istočnik obrazovanja - 30 godina rada...

BIJELJINA: Braća Rakić za četvrtu pobjedu Proletera iz Dvorova

Proleter iz Dvorova je u posljednjem meču 5. kola drugoligaškog "Istoka" na svom terenu savladao Budućnost iz Pilice...

Počinje obnova i restauracija Aja Sofije

Turska vlada odlučila je da započne dugo čekanu obnovu i restauraciju nekadašnje pravoslavne crkve Aja Sofija u Istanbulu,...