NEMA NOVOZARAŽENIH u Bijeljini, epidemiološka situacija stabilna

Datum:

Share post:

Bijeljina je epidemiološki stabilna i tokom vaskršnjih praznika jer nema novih slučajeva zaraze kovidom-19, pokazali su rezultati očekivanih testova čiju analizu je izvršio Institut za javno zdravstvo RS .

U bolničkom karantinu trenutno se nalazi jedno lice, dok je se u kućnom karantinu nalaze  32 osobe, navedeno je u izvještaju JZU „Sveti Vračevi“.

Prema podacima Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja Bijeljina, pod stručnim nadzorom u samoizolaciji se nalazi 384 lica, a 21 osoba je smještena u karantin Osnovne škole „Vuk Karadžić“. U karantinu Doma učenika za sada nema smještenih lica jer nema novih registrovanih slučajeva zaraze, dok se u karantinu na graničnom prelazu Rača nalaze tri osobe.

U protekla 24 časa Granični prelaz Rača prešlo je 19 vozila, dok su tri vozila prešla granicu na prelazu Pavlovića most. Komunalna policija je izvršila kontrolu deset lica u izolaciji i sva lica su pronađena na adresi. Policijska uprava Bijeljina je izdala četiri prekršajna naloga za lica koja su se kretala za vrijeme policijskog časa i jedan prekršajni nalog za kršenje zabrane kretanja za lica starija od 65 godina.

TESTNA REKLAMA

Gradski sanitarni  inspektor  izdao je dva rješenja o izolaciji, što je do sada ukupno 184  izdatih rješenja za izolaciju.

Iz Gradskog štaba za vanredne situacije ističu da će i u narednom periodu biti nastavljeno sprovođenje mjera i aktivnosti kako bi se rizik od širenja virusa korona sveo na najmanju mjeru, a epidemiološka situacija u Bijeljini održala stabilnom. Poručuju da je da je od izuzetnog značaja da građani ostanu disciplinovani u narednom periodu i da poštuju preporuke ljekara, odnosno, naredbe Republičkog i Gradskog štaba za vanredne situacije.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: Gradska uprava

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

PROBLEM SA STRUJOM naselja Knez Ivo od Semberije – ELEKTRO BIJELJINA: Riješićemo problem (video)

Stanovnici naselja Knez Ivo od Semberije obratili su se portalu Dešavanja u Bijeljini kako bi iznijeli u javnost...

NEŠKOVIĆ (SDS) IZABRAN ZA DELEGATA U DOMU NARODA PS BiH

Posalnik SDS Želimir Nešković iz Lopara, na današnjoj Posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske, je izabran za delegata...

BIJELJINA: Organizovana regionalna konferencija „Sigurne zajednice za sigurnu budućnost građana“ (foto)

Danas su u Bijeljini, u okviru Projekta jačanje otpornosti na prirodne katastrofe i unapređenje strategija pripravnosti (PREPS) u...

Na šta novac troše predstavništva Republike Srpske u inostranstvu?

Predstavništva Republike Srpske u inostranstvu dobila su još novca iz budžeta. Drugi put ove godine. Početkom ove, za...