Nedjelja zdravog života u vrtiću “Čika Jova Zmaj”: Bogat program, od izložbe voća do edukativnih predstava (foto)

Datum:

Share post:

Javna ustanova dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ u Bijeljini  brojnim sadržajima  i ove godine, od 17. do 21. oktobra, obilježava  “Nedjelju zdravog života“. 

U šest objekata vrtića „Čika Jova Zmaj“ raznim radionicama i kroz razne aktivnosti, mališani će učiti o zdravom životu.

Za mališane u vrtiću “Mali Princ“ danas je organizovana  radionica „Simpatično voće na izložbu hoće“ i „Moja šarena zimnica“.

Direktor JU dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“, Slaviša Vujanović, rekao je da djecu od najranijeg uzrasta uče higijenskim navikama i aktivnostima sa kojima se susreću tokom života – od pranja ruku, preko fizičke aktivnosti do pripremanja zimnice, te napomenuo da mališani nekada čak i bolje od odraslih pristupaju svemu tome.

TESTNA REKLAMA

„Tokom ,,Nedjelje zdravog života“ organizujemo različite aktivnosti koje se bave formiranjem zdravih životnih navika kod naših najmlađih. Pored djece, uključili smo njihove roditelje, koji su naši partneri u realizaciji svih aktivnost i napravili smo veoma bogat program u svih naših šest objekata u kojim trenutno radimo i obilježavamo Nedjelju zdravog života. Trudićemo se da kroz različite aktivnosti djeca usvoje te navike i da ih primjenjuju u daljem njihovom životu“, kaže Vujanović, te dodaje da će u četvrtak u sali JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ biti organizovano predavanje za roditelje, u saradnji sa Domom zdravlja Bijeljina i Pedagoškim fakultetom. Tema je, shodno Nedjelji zdravog života, promocija zdravog načina života.

Vrtić „Čika Jova Zmaj“ je samo jedan od brojnih vrtića koji su u svoj jelovnik uvrstili zdravu ishranu, u saradnji sa Institutom za javno zdravstvo RS, Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom prosvjete i kulture. U vrtiću je prihvaćena hrana koja je prema standardima javnog zdravstva.

Povodom Nedjelje zdravog života, u svim objektima vrtića „Čika Jova Zmaj“, pripremljen je bogat i različit program, a mališani su danas pripremili izložbu voća, zajedno sa vaspitačima su pravili zimnicu, a imali su i edukativne predstave za djecu u izvođenju vaspitača.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

spot_img

POVEZANE VIJESTI

Na odluku CIK BiH stigle dvije žalbe iz Republike Srpske

Centralna izborna komisija u poslijepodnevnim časovima primila je dvije žalbe na Odluku o utvrđivanju rezultata posrednih izbora u...

Uvoznici gasa u BiH čekaju nove ugovore sa Rusima

Početkom 2023. godine, odnosno 1. januara, ističu ugovori za nabavljanje gasa, a kompanije u entitetima Republici Srpskoj i...

ĐURĐEVIĆ, SNSD: Odbornici usvojili rebalans budžeta za 2022., uz manje promjene putem amandmana, u odnosu na ukupan predloženi budžet (foto,video)

Povodom današnje 17. sjednice Skupštine Grada bijeljina na svom FB nalogu oglasio se i odbornik SNSD Bijeljina, ujedno...

Gradonačelnik Bijeljine sutra o upisnoj politici u srednje škole

Sutra, (četvrtak, 8. decembar 2022. godine), biće održan sastanak predstavnika aktiva direktora osnovnih i srednjih škola, Privredne komore, Udruženja...