Nedjelja zdravog života u vrtiću “Čika Jova Zmaj”: Bogat program, od izložbe voća do edukativnih predstava (foto)

Datum:

Share post:

Javna ustanova dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“ u Bijeljini  brojnim sadržajima  i ove godine, od 17. do 21. oktobra, obilježava  “Nedjelju zdravog života“. 

U šest objekata vrtića „Čika Jova Zmaj“ raznim radionicama i kroz razne aktivnosti, mališani će učiti o zdravom životu.

Za mališane u vrtiću “Mali Princ“ danas je organizovana  radionica „Simpatično voće na izložbu hoće“ i „Moja šarena zimnica“.

Direktor JU dječiji vrtić „Čika Jova Zmaj“, Slaviša Vujanović, rekao je da djecu od najranijeg uzrasta uče higijenskim navikama i aktivnostima sa kojima se susreću tokom života – od pranja ruku, preko fizičke aktivnosti do pripremanja zimnice, te napomenuo da mališani nekada čak i bolje od odraslih pristupaju svemu tome.

„Tokom ,,Nedjelje zdravog života“ organizujemo različite aktivnosti koje se bave formiranjem zdravih životnih navika kod naših najmlađih. Pored djece, uključili smo njihove roditelje, koji su naši partneri u realizaciji svih aktivnost i napravili smo veoma bogat program u svih naših šest objekata u kojim trenutno radimo i obilježavamo Nedjelju zdravog života. Trudićemo se da kroz različite aktivnosti djeca usvoje te navike i da ih primjenjuju u daljem njihovom životu“, kaže Vujanović, te dodaje da će u četvrtak u sali JU Narodna biblioteka „Filip Višnjić“ biti organizovano predavanje za roditelje, u saradnji sa Domom zdravlja Bijeljina i Pedagoškim fakultetom. Tema je, shodno Nedjelji zdravog života, promocija zdravog načina života.

Vrtić „Čika Jova Zmaj“ je samo jedan od brojnih vrtića koji su u svoj jelovnik uvrstili zdravu ishranu, u saradnji sa Institutom za javno zdravstvo RS, Ministarstvom zdravlja i Ministarstvom prosvjete i kulture. U vrtiću je prihvaćena hrana koja je prema standardima javnog zdravstva.

Povodom Nedjelje zdravog života, u svim objektima vrtića „Čika Jova Zmaj“, pripremljen je bogat i različit program, a mališani su danas pripremili izložbu voća, zajedno sa vaspitačima su pravili zimnicu, a imali su i edukativne predstave za djecu u izvođenju vaspitača.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

LJUBIŠA PETROVIĆ: Vlast na Bijeljinu gleda samo kao plijen

- Dok su drugi zaduživali ovaj grad i sa nasleđenim dugom od 39 miliona KM, a za ove...

RSS: Delegacija Tasosa posjetila Bijeljinu na poziv turizmologa Jasne Pazarac Savić (foto)

Saopštenje za javnost Republičke stranke Srpske prenosimo u cjelosti: Članica upravnog odbora Turističke organizacije /TO/ grada Bijeljina Jasna Pazarac...

Putinova inauguracija 7. maja

Inauguracija predsjednika Rusije Vladimira Putina biće održana 7. maja, izjavio je predsjedavajući Odbora za ustavno zakonodavstvo i državnost...

VIŠNJIĆ DJELOM SABIRAO ROD: U Ugljeviku svetkovina u čast Filipa Višnjića (foto)

I imenom, i djelom, i riječju, i pesmom, i divnim zvukovima gusala u njegovim rukama, i ljubavlju prema...