Prema podacima dobijenim od strane „Dunav osiguranja“ a.d. Banja Luka, do 18. oktobra 2023. godina ukupan iznos isplaćenih šteta po osnovu saobraćajnih nezgoda sa učešćem divači je iznosio 29.556,44 KM. Međutim, prema informacijama iz navedene osiguravajuće kuće, ukupan broj šteta koje su u postupku rješavanja, iznosi 20 i sa ukupno rezervisanim sredstvima za izmirenje štete u iznosu od 77.850,00 KM. Kako se navodi, prepreku za izmirenje navedenih šteta predstavlja činjenica da korisnici lovišta nisu na vrijeme, ili nikako dostavili potrebnu dokumentaciju, a po zahtjevu osiguravajuće kuće.

U skladu sa navedenim, Lovački savez Republike Srpske apeluje na korisnike lovišta da na dobijene pismane zahtjeve od strane „Dunav osiguranja“ a.d. Banja Luka odgovore prioritetno, te da u okviru istog dostave sve tražene podatke, a kako bi se mogao okončati postupak izmirenja šteta oštećenim licim prilikom saobraćajnih nezgoda sa učešćem divljači, i time skinuo teret odgovornosti sa korisnika lovišta.

Lovački savez podsjeća korisnike lovišta, da je od 1. januara 2023. godine na snazi polisa osiguranja koju je potpisao Lovački savez Republike Srpske sa „Dunav osiguranjem“ a.d. Banja Luka, a  prema kojoj sve štete nastale u saobraćaju sa učešćem divljači izmijruje navedena osiguravajuća kuća. Dodatno, Savez obavještava članice da će se u narednim danima održati sastanak sa rukovodstvom „Dunav osiguranja“, a kako bi se riješile određene nedoumice i nejasnoće koje su proizašle tokom prethodnog perioda trajanja polise.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име