Navršila se 15. godišnjica smrti Toše Proeskog

Datum:

Share post:

Danas se obilježava tužna 15. godišnjica smrti makedonskog slavuja Toše Proeskog, koji je poginuo u stravičnoj nesreći na auto-putu u blizini Nove Gradiške oko šest sati i 20 minuta ujutro.

Imao je samo 26 godina.

Iza sebe je ostavio pjesme, ali i rečenice po kojima će ostati upamćen, a posljednjim izjavama veče prije smrti, u kojem je izjavio “kako mu je svega puna glava”, ušao je u legendu. Njegovi nastupi punili su dvorane bez obzira na to u kojoj su se državi održavali, publiku je osvajao glasom, stasom i karakterom, a poznat je bio i po svojoj skromnosti.

Njegove riječi ‘Ve sakam site’ (Sve vas volim) ni danas nisu zaboravljene, a koliko je bio nesebičan i skroman otkrivao je kako na nastupima tako i u intervjuima.

Rekao je i kako želi djevojku koja cijeni prave vrijednosti, a ne materijalne. Da je bio skromni mladić velikog srca, pokazivao je i svojim djelima: uvijek je nesebično pomagao onima kojima je to bilo najpotrebnije.

“Pričate kako je život divan. I je, samo da potraje još malo”, ispričala je njegova starija sestra makedonskim medijima u jednom intervjuu što je rekao prije tragične pogibije, piše Avaz.

Soba u kojoj je Toše spavao još uvijek je netaknuta. Sto metara dalje stoji krst, postavljen u njegovu čast.

Dešavanja u Bijeljini
Izvor: desavanjaubijeljini.com

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

POVEZANE VIJESTI

BIJELJINA: Radnik ne posustaje – savladana i Omarska

Lider fudbalskog  šampionata Republike srpske Radnik iz Bijeljine, ne popušta. Večeras su na svom terenu lako porazili poslednjeplasiranu...

Zvezda pobijedila Partizan i plasirala se u finale Kupa Srbije

Fudbaleri Crvene zvezde i Partizana sastali su se u polufinalu Kupa Srbije, meč je odigran na stadionu Rajko...

BIJELJINA: ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ u finalu Kupa BiH

ŽFK ’’Radnik Bumerang’’ iz Bijeljine pobjedom u Mostaru izborio je plasman u finale Kupa BiH za žene u...

U Banjaluci osnovan Nezavisni pokret “Svojim putem“ – Igor Radojičić

Cilj pokreta je,, ističe Radojičić u izjavi BN TV, ponuditi alternativu političkoj sceni Republike Srpske.  „Bićemo da ponudimo alternativu...